Bart Van Loo over het succes van 'De Bourgondiërs' - de podcast werd al 700.000 keer gedownload

Geschiedenis Klara

Bart Van Loo verovert de wereld. Niet alleen werd de Klara-podcast 'De Bourgondiërs' al meer dan 700 000 keer beluisterd, er komen ook vertalingen in het Duits, Frans, Italiaans en Engels aan van het gelijknamige boek, verschenen bij De Bezige Bij.

Nicky Aerts belt Bart over het succes van de podcast en boek. Bart vertelt dat de uitgeverij oorspronkelijk argwanend was tegenover de podcastreeks, ze vreesde ervoor dat hij het hele boek zou 'weggeven'.

Bart zegt dat er geen doordacht plan achter zat, 'ik vertel vanuit de buik en schrijf enkel het begin en einde van elke aflevering uit'. En er zijn pluimen voor Annick Lesage en Rolly Smeets van Klara die de opnames hebben gemonteerd.

In het boek/podcast zit er ook een passage over de pest en de griep. 'Hoe actueel kan geschiedenis zijn?'. De Bourgondiërs ligt nu ook in de Duitse winkel en de Franse vertaling, waaraan hij meewerkt, is bezig.

'Waarmee houdt hij zich daarnaast nog bezig tijdens deze lockdown?' wil Nicky nog weten. Hij infotaint zijn 5-jarige dochter: hij leest momenteel samen met haar het prentenboek 'Bosch' van Tjong-Khing Thé, een ontdekkingsboek over de magische wereld van Jheronimus Bosch. En om de twee dagen kiest hij een boek uit zijn bibliotheek waaruit hij een fragment voorleest, te volgen op zijn Facebook. Hij hoopt zo op deze manier ook zijn steentje bij te dragen.

Herbeluister Bart Van Loo in Pompidou!

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief