Bart Moeyaert schrijft Boekenweekgedicht 2022: 'Kortom'

Poëzie LangZullenWeLezen

In Nederland is de Boekenweek het bekendste jaarlijkse boekenfeest in de boekhandel en bibliotheek.

De 87ste editie van de Boekenweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 9 april tot maandag 18 april en heeft als centraal thema een ode aan de eerste liefde. De Boekenweek gaat traditioneel ook gepaard met een Boekenweekgeschenk en Boekenweekgedicht. De eer voor het schrijven van het Boekenweekgedicht valt dit jaar te beurt aan Bart Moeyaert.

'Kortom'

‘Kortom’ is de titel van zijn gedicht en vat de essentie van het Boekenweekthema 'Eerste Liefde' in prachtige woorden samen en wordt vanaf 9 april bij - de start van de Boekenweek - gedrukt op een speciale linnen tas cadeau gegeven door boekhandels en bibliotheken.

Bart Moeyaert schrijft Boekenweekgedicht 2022: 'Kortom'

‘Kortom’ gaat over hoop, over kansen in de liefde. We kunnen echte liefde zien als iets eenmaligs, maar veel liever geloof ik dat er meer dan één liefde bestaat. Liefde kan zich onverwacht op ieder moment aandienen, dus we moeten altijd hoopvol blijven.

Bart Moeyaert

Lezers krijgen tijdens de Boekenweek het Boekenweekgeschenk, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer, bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Er is ook een Boekenweekessay geschreven door Marieke Lucas Rijneveld.

Meer informatie over de Boekenweek, lees je hier.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief