De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Auteurs Ish Ait Hamou en David Van Reybrouck in het nieuwe seizoen van ‘Alleen Elvis’

Canvas

‘Alleen Elvis blijft bestaan’ is terug met een nieuw seizoen. Het concept blijft hetzelfde: aan de hand van negen beeldfragmenten vertellen boeiende gasten wat hen raakt en inspireert. Onder de gasten van het nieuwe seizoen bevinden zich twee auteurs: danser en choreograaf Ish Ait Hamou en cultuurhistoricus David Van Reybrouck.

Het minste wat je van Ish Ait Hamou kan zeggen, is dat hij veelzijdig, getalenteerd en gedreven is, én ​ het prototype van de selfmade man. Vlaanderen leert hem kennen als jurylid van het VTM-programma ‘So You Think You Can Dance’. Maar dan heeft hij al een heel traject afgelegd als internationaal danser en choreograaf. Ish Ait Hamou heeft nog veel talenten. Van jongs af aan schrijft hij verhalen en droomt hij ervan om ooit een film te maken. In de luwte van zijn dans- en televisiewerk schrijft hij ‘Hard hart’, zijn debuutroman. Daarna volgen nog drie romans, ‘Cécile’, ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’ en ‘Al het moois dat we delen’.

Zijn academische carrière – David Van Reybrouck is doctor in de archeologie – gaat als een speer. Maar het literair debuut van de cultuurhistoricus, ‘De plaag’, maakt duidelijk dat hij nog andere talenten heeft. Al snel beslist hij om al zijn tijd aan het schrijven te wijden. In 2010 slaat ‘Congo: Een geschiedenis’ in als een bom: waanzinnige verkoopcijfers, de Libris Geschiedenis Prijs én de AKO Literatuurprijs, boven op een hoop internationale onderscheidingen. Tien jaar later volgt een nieuw boek over kolonialism, ‘Revolusi: Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld’. Het aangrijpende verhaal van hoe de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië wereldgeschiedenis werd is ook te beluisteren in de gelijknamige podcast.

De podcast ‘Revolusi’ is integraal te beluisteren op VRT MAX

Herbeluister Berg en Dal met Ish Ait Hamou

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief