Auteur Peter Verhelst schrijft dankbrief aan ziekenhuispersoneel: 'Een lichtgevend circuit van zorg, liefde en warmte'

VRT NWS

21 schrijvers en andere bekende mensen publiceren een opmerkelijke dankbrief. Elke dag komt een nieuwe brief online, tot het eind van het jaar. Peter Verhelst maakt een diepe buiging voor het zorgpersoneel van zijn vader.

Danktank van Verb(l)ind

Het initiatief heet 'Danktank' en het komt van de sociaalculturele vzw verb(l)ind, die eerder al de campagne 'Dichters van Wacht' opzette of gedichten verspreidde via de apotheek. Het jaareinde is een tijd om halt te houden, terug te blikken en vooruit te kijken. En een tijd van dankbaarheid, zegt de organisatie. Vandaar 21 dankbrieven, elke dag een tot de 31e december. 'Geen terugblik op wereldschokkende gebeurtenissen. Ook geen oplijsting van goede voornemens. Wel een ode aan het kleine waarin mensen groot zijn voor elkaar.'

21 schrijvers zijn in de pen gekropen. Onder hen Peter Verhelst, Jeroen Olyslaegers, Lize Spit, Rachida Lamrabet of Annelies Verbeke. Ook acteur Peter De Graef doet mee, net als VRT-journalist Rudi Vranckx. Allemaal bedanken ze iemand. Peter Verhelst bijt de spits af met een dankbare brief aan het zorgpersoneel van het ziekenhuis waar zijn vader eerder dit jaar aan kanker is overleden.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief