Assen van overleden auteur Pieter Aspe verwerkt in zijn nieuwste boek

Thriller VRT NWS

In Brugge is gisteren postuum het nieuwe boek voorgesteld van de Brugse misdaadauteur Pieter Aspe. Aspe overleed in mei op zijn 68e, hij was al een tijdje ziek. In de inkt die gebruikt is voor de eerste 25.000 exemplaren zit een beetje van zijn assen verwerkt.

In deze Gotische zaal is het voor ons begonnen, met ons huwelijk, en sluiten we af

Tamara Hanegraaf, weduwe van Pieter Aspe

Het was Aspes weduwe, Tamara Hangeraaf, die het boek voorstelde in de Gotische zaal van het Brugse stadhuis, een plek die veel betekenis had voor Pierre Aspeslag, zoals Aspe officieel heette. "Heel veel van zijn verhalen speelden zich hier af", vertelt een geëmotioneerde Hanegraaf, "maar het is ook de plek waar we getrouwd zijn. Hier is het begonnen voor ons en hier sluiten we ook weer af."

Opmerkelijk: in de inkt die gebruikt is voor de eerste 25.000 exemplaren van het boek zijn assen verwerkt van de overleden auteur. "Dat heeft hij zelf zo gewild", zegt zijn weduwe. Hij vond dat een mooi aandenken voor zijn fans, om haast letterlijk, een stukje van zichzelf voor hen achter te laten.'

Het boek is het 5e deel in de zogenaamde Van In-reeks. Een reeks waarin eigenlijk 10 boeken waren gepland. Maar het 5e zal dus het laatste zijn.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief