Ann Van den Broeck in haar boek 'Zing': Iedereen kan zingen!

Non-Fictie De Madammen

Als je vals zingt moet je je gehoor trainen. Anja Daems zegt dat haar moeder echt vals zingt en ze hoort het zelf niet, maar Ann Van den Broeck zegt dat je echt kan leren toon houden en zingen. De allereerste oefening die je kan doen is op een piano een noot aanslaan tot je ze niet meer hoort en dan nazingen.

Zingen is ook echt topsport, hoewel het allemaal vanzelf lijkt te gaan. De ademsteun zit vanonder en daar gebruik je dan veel spieren, maar vanboven moet het ontspannen zijn om goed te zingen. Daarom dat het er ontspannen uitziet.

Aan de hand van dit boek gaat Ann masterclasses geven, max 7 in een groep, coronaproof dus. En dan gaan ze aan de slag met 2 songs. Ze werken op zangtechniek, interpretatie, muzikaliteit,...iedereen krijgt sowieso een uur 1 op 1 coaching. Ann heeft het geluk geboren te zijn met goede stembanden en een muzikaal gehoor. Haar familie was ook zeer muzikaal. Maar de eerste zanglessen heeft Ann pas gekregen op het conservatorium. Ze heeft wel in een koor gezongen.

Ann heeft alle tips en tricks die haar geholpen hebben bij het zingen gebundeld in haar boek 'Zing!'.

Herbekijk het gesprek hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief