Anja Daems over het boek ‘Jij zegt het’ van Connie Palmen: “Een boek dat ik verslonden heb en jij moet lezen!”

Fictie De Madammen

Een boek over drama! Dat is altijd welkom. Een boek dat je kan laten meeslepen in een nieuwe wereld, waardoor je jouw wereld even vergeet. Anja Daems vertelt Siska Schoeters bij ‘De Madammen’ waarom ook zij 'Jij zegt het' van Connie Palmen moet lezen.

Een schrijverskoppel dat tot de verbeelding spreekt

“Het boek waarover ik wil vertellen gaat over een echt bestaand schrijverspaar van eind jaren 50. Sylvia Plath en Ted Hughes heten ze. Sylvia Plath was een Amerikaanse vrouw, Ted Hughes een Britse man. Ze leerden elkaar kennen in de jaren 50 in Cambridge en zo begint het… Ze worden verliefd, ze trouwen en krijgen kinderen. Maar ze hebben een ongelofelijk turbulente relatie! Het is een koppel dat echt tot de verbeelding spreekt.”

“Eerst gaan ze in Londen wonen, maar als er kinderen komen kiezen ze ervoor om in een klein dorpje op het platteland te wonen in Engeland. Sylvia Plath is passioneel verliefd op haar Ted, maar ze is ook bipolair. Ze heeft in haar jeugd al wel wat zelfmoordpogingen ondernomen. Het is een meisje dat heel ingewikkeld in elkaar zit.”

“Ted Hughes is dan weer licht ontvlambaar. Dat samen geeft heel wat vonken en vuur. Op een gegeven moment krijgt Ted een minnares. Zijn vrouw, Sylvia Plath kan hier niet mee lachen en gaat met haar kinderen terug in Londen wonen. Daar beneemt ze zich op een gruwelijke manier van het leven.”

Lees meer op Radio2.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief