Amerikaanse auteur Anne Rice (80), bekend van 'Interview with the vampire', is overleden

Fictie VRT NWS

De Amerikaanse mystery-horrorschrijver Anne Rice is overleden. Dat maakte haar zoon bekend op sociale media. De auteur, onder meer bekend van het verfilmde boek 'Interview with the Vampire', is tachtig jaar geworden. Ze overleed aan de gevolgen van een beroerte.

'Het breekt mijn hart dit trieste nieuws te moeten brengen. Ik zat naast haar ziekenbed in haar laatste uren, met bewondering voor haar verwezenlijkingen en haar moed', schrijft Christopher op de Facebookpagina van Anne Rice. 'De steun van mijn moeder was onvoorwaardelijk voor mij. Ze leerde mij mijn dromen te omarmen.'

Amerikaanse auteur Anne Rice (80), bekend van 'Interview with the vampire', is overleden

Rice verkocht wereldwijd meer dan 150 miljoen boeken. Verschillende van haar werken werden verfilmd. Het populairste boek was 'Interview with the vampire' uit 1976 en werd ook op het grote scherm in 1994 een succes, met in de hoofdrollen Tom Cruise en Brad Pitt. De film kreeg twee Oscarnominaties.

Rice schreef ook meerdere boekenseries, waaronder 'The vampire chronicles' en 'The lives of the mayfair witches'. Onder het pseudoniem Anne Rampling schreef ze ook erotische fictie. Veel van haar boeken zijn ook vertaald in het Nederlands, waaronder 'Dagboek van een onsterfelijke' of 'Het heksenuur'.

Rice wordt tijdens een besloten ceremonie bijgezet in het mausoleum van de familie in New Orleans.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief