Amazon verhuist productie 'The lord of the rings'-serie van Nieuw-Zeeland naar Verenigd Koninkrijk

Verfilming VRT NWS

Amazon gaat de opnames van de tweede reeks van de televisieserie "The lord of the rings" verplaatsen naar het Verenigd Koninkrijk. Dat berichten Britse media. De opnames voor het tweede seizoen gaan er volgend jaar in juni van start.

'The lord of the rings', gebaseerd op de fantasy boeken van JRR Tolkien, was tot nu toe onlosmakelijk verbonden met de spectaculaire landschappen van Nieuw-Zeeland. Maar aan die samenwerking komt dus nu een eind. Nochtans kreeg Amazon miljoenen toegestopt van de lokale overheid om daar toch te blijven draaien. De opnames van het eerste seizoen gaan voorlopig wél nog door in Nieuw-Zeeland.

Er is tot nu toe nog geen naam voor de vijfdelige reeks bekendgemaakt. Maar het is alvast een dure productie. Het prijskaartje van het eerste seizoen bedraagt 465 miljoen dollar of zo'n 400 miljoen euro en dat maakt het wellicht een van de duurste televisieproducties ooit. Amazon lanceerde alvast een aantal teasers op sociale media, maar de lancering is pas voor 2 september 2022 gepland.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief