'All That Jazz', een nieuw boek van Klara

Non-fictie Klara

All That Jazz! Dat is het nieuwste Klaraboek van Karel Van Keymeulen. Hij legt 50 iconische jazzplaten op de pick-up. Van 25 januari tot 1 februari stelt Klara het boek voor in 'Espresso', 'Music Matters' en in de jazz-programma's.

50 iconische jazzstukken voor elke mood

De grootste genieën van de twintigste eeuw zijn geen cineasten, schilders, wetenschappers of schrijvers, maar jazzmuzikanten, zoals Duke Ellington. Van alle muziekgenres heeft de jazz, samen met de filmkunst, wellicht de grootste stempel gedrukt op de culturele erfenis van de twintigste eeuw.

Jazzmuziek, door menig criticus omschreven als rebels, trots en onvoorspelbaar, wordt dan ook terecht beschouwd als een volwaardige en grootse kunstvorm. Wat ongeveer een eeuw geleden begon in de straten en cafés van New Orleans als een mix van Afrikaanse muziek, ingevoerd door de slaven, en Europese invloeden, is uitgegroeid tot een internationale en wijdvertakte muziekstijl met tal van subgenres: van de swing over de bebop en freejazz, tot de cooljazz of de jazzfusion.

All That Jazz is een boek waar elke muziekliefhebber weken mee zoet kan zijn, want het is geen boek om in één ruk uit te lezen, maar meer om regelmatig op te pakken en weer stukjes te lezen, te snuffelen en je te laten verbazen. Het is ook een boek dat je nieuwsgierig maakt en de verhalen maken dan wel behoorlijk nieuwsgierig naar de muziek die daarbij hoort. Onderverdeeld in moods, voor elk moment.

Alles over het boek All That Jazz hoor je deze week in Espresso (maandag 25.01 tot vrijdag 29.01), Music Matters (maandag 25.01), Take 6 (vrijdag 29.01), Round Midnight (zondag 31.01), Late Night Jazz (maandag 01.02).

Herbeluister de auteur Karel Van Keymolen op klara.be.


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief