'Af en toe heb je eens recht om er een dag niet te zijn'- Stefan Boonen op Radio 2 en in de Boekenmarathon

Radio 2 & De Boekenmarathon Radio 2

Deze week hebben ze bij Radio 2 Limburg een beetje een eigen boekenbeurs. Ze bellen elke dag een auteur op die recent een boek uitbracht om het werk even in de kijker te zetten. Vandaag was dat Stefan Boonen. Hij bracht een drietal weken geleden een graphic novel voor kinderen uit met de naam 'Dat met Leo'. Het is het vijfde boek dat hij samen met de Peltse tekenaar Melvin uitbrengt.

Het boek gaat over een kind dat 's morgens wakker wordt en het lijkt alsof niemand hem nog herkent. Hij gaat in een park zitten en een oude stuntman komt met hem praten. Samen met de man gaat hij op zoek naar zichzelf. Later blijkt dan dat de vader van het kind die dag overleden is...
De onderliggende boodschap is dat je af en toe eens recht hebt om er een dag niet te zijn. Het boek is echt voor kinderen bedoeld. Maar oudere lezers hebben er zeker ook iets aan.

Stefan Boonen zou normaalgezien vaak naar Antwerpen zijn gereden deze week 'want de Boekenbeurs is toch een evenement dat eigenlijk een boost is voor de boeken die je maakt. Ik ging er dit boek promoten en signeren maar ook lezingen geven. Daaruit volgen dan vaak vragen om een voorstelling te gaan doen bij scholen maar dat is nu ook niet.' Zijn agenda is nu dus weer leeg. Het begon in september en oktober weer op gang te komen maar door de slechte coronacijfers is alles nu terug weggevallen.

Stefan Boonen is met Melvin weer bezig met een nieuw boek over DNA en genen. Hij ziet het als uitdaging om die materie uit te leggen aan kinderen.

Herbeluister het interview op Radio 2 hieronder

Stefan Boonen en Melvin waren beiden ook te gast in de Boekenmarathon op VRT Nu.

Herbekijk het interview op VRT NU hier

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief