Ontdek het tekentalent van Adriaan van den Hoof in zijn boek 't Zal schoon zijn als het af is'

Humor De Madammen

Op donderdag 16 september gaat de nieuwe voorstelling van Adriaan van den Hoof in première, '’t Zal schoon zijn als het af is'. Er hoort ook een boek bij waarin je het tekentalent van Adriaan ontdekt.

Adriaan van den Hoof was te gast in De Madammen en hij had het over zijn nieuwe voorstelling en bijhorend boek. ‘’t Zal schoon zijn als het af is’ moest normaal in première gaan voor corona. De titel is nu na corona nog mooier dan die al was', legt Van den Hoof uit. Hij heeft de vijf vorige voorstellingen terug bekeken en heeft het beste eruit gehaald.

'Hoe ik materiaal verzamel voor mijn shows? Gewoon mijn ogen en oren open houden. Alles wat in mijn shows zit zijn verhalen die ik zelf heb meegemaakt. Of het zijn verhalen van vrienden.' Zo zit er in de nieuwste show een situatie die hij onlangs meemaakte toen hij aan het wachten was bij de bakker.

In het boek staan trouwens ook tekeningen van Adriaan van den Hoof. Hij tekent al zijn hele leven, maar is daar nog nooit echt mee naar buiten gekomen. Samen met fotograaf Stephan Vanfleteren is hij aan zijn boek begonnen. Door zijn teksten van de voorstelling allemaal opnieuw te bekijken, dacht hij dat het tijd is om eens een soort bloemlezing te maken van zijn teksten. En Vanfleteren vond dat er dan ook tekeningen bij moesten van Van den Hoof. Er staan ook foto's van Vanfleteren in.

Het boek ligt vanaf donderdag in de winkel.

Herbekijk het interview hieronder:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief