Adieu: poëzieconcerten in tijden van corona

Poëzie Espresso

Het coronavirus maakte onze sterfelijkheid plots heel tastbaar, maar tegelijkertijd maakten de quarantainemaatregelen het onmogelijk samen te rouwen. Wie een dierbare verloor, aan corona of aan iets anders, kon geen normale uitvaart organiseren, vrienden en families konden niet samen afscheid nemen. Terwijl we net dan bij elkaar willen zijn. Schrijfster Gaea Schoeters stelde een aantal 'Vaarwelconcerten' op Gentse begraafplaatsen samen om deze momenten alsnog te creëren.

Adieu zijn een reeks poëzieconcerten op de Gentse begraafplaatsen, als eerbetoon aan diegenen die we verloren, maar ook als een hulde aan het leven. Omdat verdriet en liefde altijd samengaan, want alleen om hen van wie we hielden, rouwen we. En aan hen koesteren we warme en levendige herinneringen.
Muziek raakt ons vaak recht in ons gevoel, op een plaats voorbij taal en woorden. Poëzie weet te vatten wat moeilijk zegbaar is. Daarom brengen deze concerten telkens een zanger en een dichter samen.

Curator Gaea Schoeters gaf in Espresso meer uitleg.

Adieu is een initiatief van 123-piano met Stad Gent en curator Gaea Schoeters, ism Poëziecentrum, Literatuur Vlaanderen, VONK & Zonen en Reveil.

Herbeluister het interview in Espresso op klara.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief