'Achterwerk' - boek van proctoloog- alles over het laatste taboe

Non-fictie Interne Keuken

Alles over het laatste taboe, belooft het boek. Het is geschreven door een proctoloog. Een proctoloog is een kontkundige, een poepdokter, een aarsarts. En over het kennisgebied van de proctoloog wordt inderdaad enkel gegrapt of gezwegen.

Dat de anus een taboe-onderwerp is, merkt dokter Bart Van Geluwe dagelijks in zijn praktijk. Zijn patiënten komen met grote schroom op consultatie en excuseren zich omdat ze hem komen lastig vallen met een gênante kwaal. Voor ze ter zake komen moeten de patiënten een hoge schaamtedrempel over. Een bezoek bij de proctoloog is blijkbaar toch iets heel anders dan een visite bij de tandarts.

Dus: een boek. Achterwerk. Over ons fronsje. Met antwoord op alle vragen die u niet luidop durft te stellen. Hoe het daar beneden werkt en hoe het er verkeerd kan lopen. Over sluitspieren, aandrang, peristaltiek, winden, aambeien, de zuilen van Morgagni, de fistel van Lodewijk XIV, waardoor het beroep van chirurg uiteindelijk aanzien kreeg, de nederlaag van Napoleon, anale kramp, rectumamputatie, stoelgang, darmflora, constipatie, anale wratten en nog veel meer.

Kortom, echt iets wat u wil horen op een zaterdag rond de middag.

Herbeluister het interview hieronder

Herbekijk ook het interview in De Zevende Dag hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief