Achtergelaten boek van 8-jarige Dillon wordt hit in Amerikaanse bibliotheek

Debuut Radio 1

Het achtergelaten boek van de 8-jarige Amerikaanse Dillon Helbig is een hit geworden. De jongen schreef zelf met de hand een boek en verstopte het vervolgens op een plank in de Ada Community Library. Het boek werd opgepikt door de medewerkers van de bib en de bal ging aan het rollen. Ondertussen is de wachtrij om het boek te lezen erg lang.

'The adventures of Dillon Helbig's Chrismis'

Dillon Helbig, een 8-jarig jongetje uit het Amerikaanse Idaho, schreef een boek over een kerstavontuur getiteld 'The adventures of Dillon Helbig's Chrismis'. Hij schreef het boek met de hand in een rood schriftje en illustreerde het met potloodtekeningen. Hij signeerde het boek met 'By Dillon his self'.

Toen hij met zijn oma een bezoekje bracht aan de Ada Community bibliotheek liet Dillon daar zijn boek achter. Een paar dagen later keerde het jongetje terug naar de bibliotheek om te kijken of zijn boek er nog lag. Toen dat niet het geval was, belde hij de bib op om te vragen of ze het weg wilden gooien als ze het zouden vinden. Alex Hartman, de manager van de bibliotheek, antwoordde daarop dat Dillan's boek 'overduidelijk te uniek was om weg te gooien.'

Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief