De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

7 jaar na 'Een klein leven' is Hanya Yanagihara terug met 'Naar het paradijs': 'Boeken lijken in niks op elkaar'

Fictie Radio 1

De langverwachte nieuwe roman van de Amerikaans-Hawaiiaanse schrijfster Hanya Yanagihara is vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekhandel. 'Naar het paradijs' lijkt in niets op de wereldwijde bestseller 'Een klein leven', maar heeft volgens boekhandelaar Maartje Swillen genoeg troeven in huis.

Yanagihara brak in 2015 door met haar tweede roman 'Een klein leven'. Het boek werd een wereldwijde bestseller ondanks het zware verhaal over de moeilijke levens van vier New Yorkse vrienden.

Na zeven jaar stilte is de Amerikaanse schrijfster van Hawaiiaanse afkomst nu terug. Dus als één van uw voornemens voor 2022 meer lezen is, dan is 'Naar het paradijs' misschien wel iets voor u.

Zoekende personages en virussen

Maartje Swillen, boekhandelaar in Leuven, las het boek al en vertelde erover in 'De wereld vandaag' op Radio 1. 'In het boek zitten drie verhalen die zich telkens in een ander tijdperk afspelen: 1890, 1990 en ongeveer 2090. Daarin staat telkens een personage centraal dat op zoek gaat naar het paradijs, om het met de titel te zeggen. Maar dat niet alleen, ze zoeken ook verbinding, liefde, bevestiging en zelfvertrouwen.'

Lees verder op vrtnws.be en luister daar naar het volledige gesprek met Maartje Swillen in 'De wereld vandaag' op Radio 1.

7 jaar na 'Een klein leven' is Hanya Yanagihara terug met 'Naar het paradijs': 'Boeken lijken in niks op elkaar'
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief