Walter van den Broeck: van een VRT-set uit 1998 tot op de set van de Boekathon

VRT Boekenmaand VRT ARCHIEF

Walter van den Broeck gaat al een tijdje mee in de boekenwereld. Hij heeft dan ook al in de gekste sets van VRT-programma's gezeten. Gisteren - 2 november - nodigde Tom De Cock auteur Walter van den Broeck uit in zijn Boekathon. En al is hij dit jaar 80 geworden, het vuur voor de literatuur en het gevoel voor humor verliest hij niet. Zeker als van den Broeck vertelt over zijn laatste roman Crossroads.

Bekijk op VRT NU hun boeiende gesprek in de Boekathon

Wil je nog meer te weten komen over Crossroads, lees dan ook dit artikel op langzullenwelezen.be. Van den Broeck was in april 2021 te gast bij Pompidou (Klara) om het te hebben over deze roman én zijn 80ste verjaardag.

Als je de jongere Walter van den Broeck wil leren kennen, aarzel dan niet om deze uitzendingen te bekijken: een aflevering van ‘Wie schrijft die blijft’ (1995) en eentje van ‘Dood doet leven’ met presentator Nic Balthazar. Het team van LangZullenWeLezen selecteerde deze afleveringen naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag- lees het volledige artikel hier.

Dat het schrijven in de genen zit van de familie van den Broeck, bewijst zijn zoon Karl. Hij schreef voor de 80ste verjaardag van zijn vader een ontroerende brief (maart 2021).

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief