28ste editie van Saint Amour met Erwin Mortier, Lize Spit, Marieke Lucas Rijneveld en anderen

LangZullenWeLezen

Na een gedwongen pauze herrijst 'Saint Amour' in 2022. Zes auteurs nemen u mee op een liefdesreis met in hun achterzak hun nieuw geschreven, moderne stationsroman. 'Saint Amour' is de literaire hoogmis van de liefde, georganiseerd door Behoud de Begeerte.

Er bestaat een stationsroman met als titel ‘Liefdesreis’. En dat is wat u tijdens Saint Amour 2022, na een eeuwigheid van thuisquarantaines, anderhalvemetermaatschappij en knuffelcontacten, te wachten staat - al zal de liefdesreis van een ander literair allooi zijn dan die uit de Romanza reeks. De jaarlijkse literaire tournee over de liefde staat in 2022 namelijk in het teken van reizen.

Rob van Essen, Thomas Gunzig, Caroline Lamarche, Lisette Lombé, Lize Spit en Erwin Mortier schreven elk een moderne stationsroman in het kader van Europalia Trains & Tracks 2021. Meteen na afloop van het Europalia Festival vertrekken ze op tournee met Behoud de Begeerte, om voor te lezen uit hun kersverse stationsroman en uit al hun eerder gepubliceerde werk. Deze zes auteurs krijgen tijdens de 28e editie van Saint Amour gezelschap van Naoise Dolan en Marieke Lucas Rijneveld.

Saint Amour van Behoud de Begeerte start op 29 januari in Antwerpen. Daarna gaat het naar Leuven, Brussel, Brugge en Gent. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief