De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

25e Hercule Poirotprijs gaat naar Anne-Laure Van Neer en haar boek ‘Joséphine’

LangZullenWeLezen

Anne-Laure Van Neer heeft de Knack Hercule Poirotprijs 2022 gewonnen met het boek ‘Joséphine’. De Hercule Poirotprijs is al aan zijn 25e editie toe en bekroont het beste Vlaamse spannende boek van het jaar. Tijdens deze jubileumeditie werd ook een Lifetime achievement award uitgereikt aan Toni Coppers die met ‘Jacht’ zijn 25e boek publiceerde. Jos Pierreux wint met ‘Besloten stad’ de Hercule Poirot Publieksprijs.

‘Joséphine’ van Anne-Laure Van Neer gaat over euthanasie en een waardig levenseinde. ‘Wat als je kon kiezen wanneer en hoe je sterft? Wegkwijnen in de Alzheimerafdeling, dat is geen optie voor Joséphine en de leden van de Thanatosclub. Het selecte vriendengroepje uit het rusthuis Den Groenen Hof heeft één wens: hun levenseinde zelf bepalen. Een gezamenlijk giftuintje dat ingrediënten levert en een boekje met fatale recepten garanderen een snelle oplossing wanneer de tijd rijp is. En dan gebeurt het ondenkbare. De directeur van het rusthuis onthult zijn plannen om een nieuwbouw neer te zetten in de tuin. Joséphine en haar vrienden zullen er alles, maar dan ook werkelijk alles aan doen om de tuin en hun laatste wil te redden’, lezen we op de achterflap.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief