Stefan Vanfleteren

22/03: De Oude Woorden - Ilja Leonard Pfeijffer, Lore Binon, Josse De Pauw & I SOLISTI

Literair event Klara

Nederlands bekendste schrijver? Ilja Leonard Pfeijffer! Hij liet zich niet alleen opmerken met groot opgezette romans als Brieven uit Genua, La Superba en Grand Hotel Europa, maar schrijft ook exquisiete poëzie. Zijn laatste gedichtenbundel, Idyllen, verscheen in 2015 en bestaat uit maar liefst 50 verhalende gedichten in rijmende alexandrijnen.

In een tijdperk van Facebook- en Twitterverslaving, bootvluchtelingen en het Israëlisch-Palestijnse conflict zijn Pfeijffers Idyllen vooral een afscheid van het idyllische. Als troost rest de lezer echter Pfeijffers onovertroffen taalspel.

Klarafestival en Passa Porta Festival vroegen aan Ilja Leonard Pfeijffer om, met onze door de pandemie veranderde leefwereld in het achterhoofd, een nieuwe idylle te schrijven. Op basis van dit gedicht, getiteld 'De oude woorden van een tijd die komen gaat', componeerde Frederik Neyrinck een nieuw werk voor sopraan, vertelstem, twee koper- en twee houtblazers.

Instrumentalisten van het Antwerpse blazersensemble I SOLISTI voeren deze compositie uit in samenwerking met Lore Binon (sopraan) en Josse De Pauw (vertelstem). Voorafgaand aan de creatie van De oude woorden van een tijd die komen gaat wordt Ilja Leonard Pfeijffer geïnterviewd door Nicky Aerts.

Meer info: www.klarafestival.be/concert/de-oude-woorden

Bekijk het concert op 22/03 om 20u op klara.be en de Klara-app, of luister mee in Klara Live.


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief