11 boeken om te (her)lezen uit dat bijzondere jaar 2021

Boekentips VRT NWS

Onder een dekentje, naast de kerstboom of aan het haardvuur: geen betere tijd dan de kerstperiode om in je knusse cocon een boek te lezen. In deze lijst vind je 11 interessante titels uit het afgelopen jaar, om de bladzijde van 2021 in schoonheid om te slaan. De boeken staan in een willekeurige volgorde, ze zijn het (her)lezen allemaal waard.

1. Kruispunt - Jonathan Franzen

Wie dit najaar de (betere) boekhandel bezocht, kon moeilijk om 'Kruispunt' van de Amerikaanse auteur Jonathan Franzen heen. De verwachtingen waren hooggespannen voor de nieuwe roman van prijsbeest Franzen, maar volgens auteur Christophe Vekeman zijn die zeker ingelost: 'Dit is het meesterlijkste werk dat Franzen tot nu toe publiceerde.'

De eindejaarsdagen zijn trouwens het uitgelezen moment om in het boek te beginnen, want 'Kruispunt' speelt zich grotendeels af tijdens de kerstperiode van 1971. De familie Hildebrandt wil gezellig samen vieren, maar elk gezinslid heeft zo z'n eigen frustraties en problemen. Meer verklappen we hier niet, maar van feestvreugde is weinig sprake. Goed nieuws voor de fans: er volgen nóg twee delen.

2. De zevende zus - Lucinda Riley

Afgelopen zomer moesten we onverwacht afscheid nemen van de Ierse succesauteur Lucinda Riley. Ze overleed amper twee maanden na de publicatie van 'De zevende zus', het voorlaatste deel van haar bestsellerreeks 'De zeven zussen'. De term bestseller is deze keer niet overdreven: na amper vier dagen waren al 200.000 exemplaren van de roman verkocht, énkel in het Nederlands.

Het overlijden van Riley kwam dan ook hard aan bij haar vele fans, die zich afvroegen of ze de ontknoping van 'De zeven zussen' ooit zouden kennen. En ja, de reeks zal eindigen: Rileys zoon neemt de fakkel van zijn moeder over voor het achtste en laatste deel van de reeks. Daarop is het wachten tot 2023.

Ontdek de andere boekentips op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief