Bouwpakketten voor leesclubs!

Leesclubs, opgelet! LangZullenWeLezen en deBuren helpen je op weg om de beloftevolle jonge Nederlandstalige schrijvers uit de podcastreeks ‘Groen Gebladerte’ te ontdekken. Klik op één van onderstaande auteurs en vind alle bouwstenen die je nodig hebt om hun boeken te lezen en te bespreken.

Heb je nog geen leesclub maar wil je er wel graag één opstarten? Literatuurwetenschapper Kila van der Starre geeft je hier enkele concrete tips om dat aan te pakken!

Alle video's werden gemonteerd door Morena Schwarzwalder en de muziek werd gecomponeerd door Sander De Keere.

Tips om een leesclub te leiden

Heb je nog geen leesclub, maar wil je er wel graag één beginnen? Literatuurwetenschapper Kila van der Starre weet als de beste hoe je een leesclub organiseert. In enkele video's geeft ze handige algemene tips: hoe modereer je zo’n bijeenkomst, wat als het gesprek stilvalt en hoe bespreek je samen poëzie?

Kila las àlle boeken van bovenstaande auteurs. Per boek stelde ze een lijst met discussievragen op. Voor de diehards verzamelde ze extra lees-, kijk- en luistertips. Ontdek de literatuur van de toekomst en maak je leesclub inhoudelijker dan ooit!

In samenwerking met

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief