De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Wie is Hans Depelchin?

Chen Vandeput

Wie is Hans Depelchin?

Een bevlogen, artistieke en knappe verschijning. Letterkundige, woordkunstenaar, geeft les. Schreef met Weekdier als opgemerkt debuut een mozaïekvertelling over de bewoners van een straat, die allemaal met hun eigen keuzes en duivels kampen. Een stedelijke, moderne vertelling met een wirwar aan invloeden, interacties en prikkels – net zoals het bestaan vandaag is. Intrigerende aanpak.

Luister hieronder naar de podcast Groen Gebladerte met Hans Depelchin en bekijk het interview met hem in de Boekenmarathon (2020).

Heb je als schrijver een muze nodig? Ik dacht een tijdje van wel. Tot ik tot de vaststelling kwam dat het gewoon wérken is. En dat je dat zelf moet doen, daar heb je niemand anders voor nodig.

Hans Depelchin

Hans Depelchin in de Boekenmarathon (2020)

Leestips

- Een recensie in NRC: Millennials die jachtig naar een uitlaatklep zoeken

- Een interview in Focus Knack: Schrijver Hans Depelchin voelt zich verwant aan Ilja Leonard Pfeijffer: 'Of klinkt dat arrogant?'

- Een interview in Bruzz: Hans Depelchin, kersvers Brusselaar en debuterend romancier

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief