Een zee van liefde

©Bob Van Mol

Een zee van liefde

'Een zee van liefde' staat op de shortlist van de Boon, in de categorie kinder- en jeugdliteratuur.

Pieter Gaudesaboos (1979) is illustrator, ontwerper en auteur. Zijn werk is speels en origineel, met absurde en nostalgische trekjes. Gaudesaboos integreert tekst en beeld tot een geheel, dat vaak bol staat van de humor. Hij werkt met digitale technieken, maar toch heeft zijn werk een nostalgische sfeer, door zijn liefde voor oude prentenboeken en speelgoed uit de jaren '50 en '60. Zijn boeken lijken een beetje op de verhalen die kinderen verzinnen als ze aan het spelen zijn. Briljant kinderspel - zo zou je zijn fantasierijke werk kunnen omschrijven.

Pieter Gaudesaboos in Culture Club

Op 14 januari stelt het Radio 1-programma Culture Club de 10 genomineerde auteurs voor de Boon voor tijdens een uitzending live vanuit De Grote Post in Oostende. Presentatoren Bent Van Looy en Annelies Moons laten de schrijvers vertellen over en voorlezen uit hun boek.

Schrijver en illustrator Pieter Gaudesaboos, de enige Vlaming op de shortlist, vertelt over zijn illustraties en zijn boek 'Een zee van liefde'. Hij heeft een liefdesverhaal geschreven over twee helemaal verschillende personages, legt hij uit.

Bekijk hieronder het interview met Pieter Gaudesaboos in Culture Club

Maak kennis met Pieter Gaudesaboos

Op VRT NU vind je het integrale videoportret van Pieter Gaudesaboos waarin je meer te weten komt over het genomineerde boek en de auteur!

Heidi Lenaerts las 'Een zee van liefde'

In Culture Club vertelt Heidi Lenaerts waarom ze 'Een zee van liefde' zo mooi vindt. Ze heeft het boek leren kennen omdat het op de longlist van de Boon stond. Heidi woont in Oostende, waar op 24 maart de prijzen worden uitgereikt, en er is een literaire wandelroute langs strandcabines aan verbonden. Tijdens dit parcours maak je via audiofragmenten kennis met de boeken van de long- en shortlist van de Boon. Heidi heeft die samen met Ronald Verhaegen (Radio 1) ingelezen. Zo is ze op dat boek gevallen dat ze 'een prachtig leeftijdloos boek' vindt.

Herbeluister hier de recensie van Heidi in Culture Club.

Bekijk de trailer van 'Een zee van liefde'

Beluister het interview met Pieter Gaudesaboos in De Grote Vriendelijke Podcast

In 2008 won Pieter Gaudesaboos de Gouden Uil Jeugdliteratuur voor 'Linus'!

Leestips

- Lees het dubbelinterview met Pieter Gaudesaboos en Anna Woltz in de Boon-special van De Standaard der Letteren.

- Naar aanleiding van 'Een zee van liefde' gaf Pieter Gaudesaboos een interview in Zizo magazine.

- Lees hier Bas Maliepaards recensie van 'Een zee van liefde' in Trouw.

- Professor in de jeugdliteratuur Vanessa Joosten tipte 'Klein verhaal met een hart', van Elvis Peeters en Pieter Gaudesaboos op Klara. 'Hij werkt hier minder opvallend met computertechnieken dan in zijn andere boeken,' zegt Joosten. 'Zijn prentenboeken zijn meestal heel druk, maar dit boek blinkt uit in zijn minimalisme. Op elke pagina staat weinig tekst met een klein prentje. Dat geeft een mooie extra gelaagdheid en zet de emoties in de verf.'

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief