De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De zeven gehangenen

Door Leonid Nikolajevitsj Andrejev

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In dit hartverscheurende verhaal worden de laatste dagen beschreven van zeven gevangenen in het tsaristische Rusland die de doodstraf hebben gekregen: vijf mislukte huurmoordenaars, een boerenknecht die zijn werkgever vermoordde en een gewelddadige dief. Zeven mensen die in de rechtbank hun vonnis aanhoren en in kleine kerkers hun laatste dagen slijten in afwachting van het huiveringwekkende einde dat hen wacht. Zelden komen menselijke emoties als angst, eenzaamheid en wanhoop zo dichtbij. Het verhaal grijpt je bij de strot en laat je niet meer los. Andrejev schreef met De zeven gehangenen een nog altijd levensechte novelle die je door haar duistere schoonheid en onverbiddelijkheid onder de huid gaat zitten.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jan Moens

op 18/10/2019

Boeiend en ontroerend verhaal over de laatste dagen van 7 misdadigers voor ze op een vroege ochtend naarheid schavot gevoerd worden. Hoe ga je als mens om met de wetenschap dat je weldra zal sterven? Zeven verschillende karakters!

Lees meer

Door anne-marie martien

op 10/10/2019

Prachtig, beklijvend pareltje van Russische literatuur.
Past in het rijtje van de groten zoals Isaac Babel, Vasili Grossman, Paustovski, Michaïl Sjisjkin om er maar enkelen te noemen.
Russische literatuur is en blijft een verslavende leeservaring.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief