Tot in de hemel

Door Richard Powers

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
‘Tot in de hemel’ van Richard Powers is het verhaal van negen mensen die de wereld van de bomen leren zien – en horen. Een laadmeester bij de Amerikaanse luchtmacht die tijdens de Vietnamoorlog gered wordt door een bodhiboom, een verguisde wetenschapster die bomen met elkaar hoort communiceren, een kunstenaar met een bijzondere verzameling foto’s van een bedreigde kastanjesoort: deze drie, en nog zes anderen, allen onbekenden van elkaar, zullen op verschillende manieren betrokken raken bij een laatste, heftige verzetsdaad om de resterende paar hectare oerwoud van het Noord-Amerikaanse continent van de ondergang te redden.
‘Tot in de hemel’ is Powers ten voeten uit: een verrassende fusie van natuurwetenschap en literatuur, een monumentale roman over bomen en mensen. Het is een meeslepende vertelling over activisme en verzet, en tegelijkertijd een loflied op een wereld naast de onze.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Marleen Huysmans

op 23/04/2021

Het eerste boek dat ik van deze auteur heb gelezen. Het leven van negen personages, die elk op één of andere manier verbonden is met een boom, wordt beschreven.
Over bomen en mensen : verbondenheid is het centrale thema. Wat een schrijftalent! Poëtisch prachtig en tegelijkertijd transformeert hij wetenschap tot literatuur.
Een aanrader! Zolang er bomen groeien is er hoop

Lees meer

Door Marc Smet

op 03/08/2020

Een grootse roman, zoals we gewend zijn van Richard Powers. Let op: dit is geen easy-reading literatuur. Ook dat zijn we gewend van Powers. Maar het minste dat je kan zeggen is dat de lezer waar krijgt voor zijn geld.

Lees meer

Door Christel Stalpaert

op 14/07/2020

604 bladzijden pure verwondering. Een aanrader. Fictie met stevige wortels in recent wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

Door marc desmet

op 11/07/2020

Het boek begint met één hoofdstuk voor elk personage. Daarna lees je hoe ze elk in het verzet tegen massale ontbossing terechtkomen, radicaliseren, sommigen dan toch of via wetenschap ontdekken dat bomen met elkaar 'in contact staan', elkaar ondersteunen. Bomen zijn er al heel lang (miljoenen jaren). Homo Sapiens is een nieuwkomer, snel, vernielend, kortzichtig, hij is er pas en zal hij dra verdwijnen... ? De 'levensboom' zal crashen door zijn toedoen , maar wel weer opstaan met ... of zonder de mens al dan niet 'digitaal' gestuurd. We zullen moeten leren samenleven met respect voor alle levende wezens. We stevenen voor onszelf af op onze eigen ondergang. Om dat te voorkomen hebben we een nieuwe spiritualiteit nodig.
Het boek vestigt de aandacht op de onderstroom in onze maatschappij van verzet tegen het huidige paradigma van 'groei'. Maar dat is heel sterk en kortetermijnbelangen houden veranderingen tegen. Geraken we er uit? Come and see next....

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief