De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De jongen in de gestreepte pyjama

Door John Boyne

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De jongen in de gestreepte pyjama begint in Berlijn in 1943. Als de negenjarige Bruno op een dag uit school komt, zijn al zijn spullen in kratten gepakt. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Op een van zijn ontdekkingstochten ontmoet Bruno een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van die van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft...

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Nazan Kureva

op 02/10/2021

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik het wel erg vind.
Aan de ene kant is het wel erg dat de zoon is gestorven. Aan de andere kant kan de 'baas' eens voelen hoe het is om iemand te verliezen. De informatie die je krijgt is niet te beschrijven.
Nadat ik de verfilmde versie had gezien was ik helemaal sprakeloos.

Lees meer

Door Jonas Lepere

op 02/10/2021

Dit boek vond ik zeer mooi & interessant om te lezen.
Omdat geschiedenis mij heel erg interesseert.
Vooral de dichtste gebeurtenissen van de geschiedenis.
Dit boek heeft veel info over de tweede wereldoorlog.
En hoe het was om naast een concentratiekamp te leven.

Lees meer

Door Ashe Creupelandt

op 16/09/2021

Dit boek is zeer interessant als je wil leren over de oorlog.
Het heeft je een goede kijk op Wo2 .

Lees meer

Door Anja Van Den Bossche

op 02/11/2020

Bruno verhuist met zijn gezin van Berlijn naar Auschwitz (door Bruno zelf ‘Out-With’ genoemd), voor het werk van zijn vader. Het bevalt Bruno in het begin totaal niet in Out-With en hij wil zo snel mogelijk weg. Bruno ziet vanuit zijn slaapkamer een groot gebied met allemaal mensen in gestreepte pyjama's omsloten door een hek.Hij beseft niet dat dit gevangenen zijn. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en ontmoet Shmuel, die aan de andere kant van het hek zit. Bruno en Shmuel hebben veel dingen met elkaar gemeen, zoals bijvoorbeeld hun geboortedatum. Alle dagen zien ze elkaar en het wordt zijn grote vriend. Na een tijdje wordt de moeder van Bruno minder gelukkig in het nieuwe huis en Bruno’s vader vertelt hem dat hij samen met zijn zus Gretel en moeder terug naar Berlijn zal gaan. Bruno en Shmuel zijn allebei erg verdrietig dat ze elkaar niet meer kunnen zien. Bruno besluit de laatste keer dat hij Shmuel nog ziet hem te gaan helpen zijn vader te zoeken, die Shmuel verloren is. Bruno beseft niet dat hij in de verkeerde groep terecht komt van de andere kant van het hek en zi in gevaar loopt.Helaas kunnen ze zijn papa niet vinden en Bruno wil terugkeren naar huis. Maar net op dat moment worden ze met een groep andere mensen bij elkaar gedreven en in een gaskamer gestopt. Bruno denkt dat dit is om te schuilen in de regen, maar in werkelijkheid worden Shmuel en Bruno vergast. De familie van Bruno begint een zoektocht, maar tevergeefs, Bruno wordt niet meer teruggevonden.
B. Appreciatie

Manuel De Vleeschouwer

Lees meer

Door Jade Geurts

op 08/09/2020

Een echte aanrader!!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief