Pogingen iets van het leven te maken

Door Hendrik Groen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage...

Wat anderen schrijven over dit boek

Door AlbrechtPaul Sanders

op 19/01/2021

Heel aardig en herkenbaar, soms echt lollig neergezet. Wel allemaal typetjes zonder veel diepte, leuk om een TV-soap mee te maken in de stijl van JaZusterNeeZuster, ooit. De profielen komen er psychologisch niet zo best uit en soms rammelt het wat in de samenhang. Zo moet Evert uit zijn aanleunwoning en toch blijkt hij er te blijven zitten. Grietje die naar dementie afglijdt komt er wat flauw uit. Ik mis hier en daar scherpte: boosheid, spanning in eigen kring, conflicten, verraad... wat oppervlakkig. Maar een leuk leesboek, want zeer menselijk.

Lees meer

Door Ann Facq

op 01/06/2018

Vermakelijk, echt op z'n Hollands. Keurige woordkeuze, de dingen benoemen zoals ze zich voordoen, geen poespas. Mooi om te volgen hoe de dagen zich aaneenbreien, met een lach en een traan. Heeft meermaals tot minzaam glimlachen geleid. Het onderwerp is geen lachertje, de beschrijvingen van Groen wel. Bedankt Hendrik.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief