Julian

Fleur Pierets

Geschiedenis

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Belgisch kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian Boom trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen. Om op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. Maar deze ‘wereldtournee van de liefde’ werd ruw onderbroken. Na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf zes weken later. Fleur bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven. Fleur Pierets (1973) is kunstenaar, schrijver, spreker en activist.

Wat anderen schrijven over dit boek

Een prachtig, aangrijpend boek. Letterlijk in 1 dag verslonden

Een zeer beklijvend boek. Puur, rauw, rouw, liefdevol!

Het is een boek vol liefde, maar ook vol liefdesverdriet. Fleur slaagt er in om ons te laten kennismaken met haar vrouw Julian, die veel te vroeg is heen gegaan. Ondanks zoveel verdriet en ongeluk, is het boek aangenaam geschreven en kan ik het boek toch 'mooi' noemen. De kleine leuke, vaak grappige liefdesweetjes tussen hen 2 zijn zo mooi en tonen me hoe diepgaand hun relatie was. Fleur is een bijzondere vrouw, ik ben blij dat ik haar al eens heb mogen ontmoeten. Ik ben benieuwd naar het kinderboek dat zal verschijnen over hun verhaal (net verschenen in het Engels, nog niet in het Nederlands.

Overweldigend, aangrijpend boek over een sterke liefde tussen twee vrouwen, een soort liefde die alleen tussen twee vrouwen kan bestaan (ja zo'n ervaring kan enkel gedeeld worden als je die ook ervaren hebt). Prachtig in woordenbeeld gebracht, ik heb heel erg genoten van dit boek.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!