De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Julian

Door Fleur Pierets

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Belgisch kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian Boom trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen. Om op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen.

Maar deze ‘wereldtournee van de liefde’ werd ruw onderbroken. Na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf zes weken later.

Fleur bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven.

Fleur Pierets (1973) is kunstenaar, schrijver, spreker en activist.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Michèlle Tanghe

op 20/03/2020

Een prachtig, aangrijpend boek. Letterlijk in 1 dag verslonden

Lees meer

Door Anita Croes

op 09/12/2019

Een zeer beklijvend boek. Puur, rauw, rouw, liefdevol!

Lees meer

Door Anja Spileers

op 21/11/2019

Het is een boek vol liefde, maar ook vol liefdesverdriet. Fleur slaagt er in om ons te laten kennismaken met haar vrouw Julian, die veel te vroeg is heen gegaan. Ondanks zoveel verdriet en ongeluk, is het boek aangenaam geschreven en kan ik het boek toch 'mooi' noemen. De kleine leuke, vaak grappige liefdesweetjes tussen hen 2 zijn zo mooi en tonen me hoe diepgaand hun relatie was. Fleur is een bijzondere vrouw, ik ben blij dat ik haar al eens heb mogen ontmoeten. Ik ben benieuwd naar het kinderboek dat zal verschijnen over hun verhaal (net verschenen in het Engels, nog niet in het Nederlands.

Lees meer

Door Marleen Van der Vloedt

op 24/10/2019

Overweldigend, aangrijpend boek over een sterke liefde tussen twee vrouwen, een soort liefde die alleen tussen twee vrouwen kan bestaan (ja zo'n ervaring kan enkel gedeeld worden als je die ook ervaren hebt). Prachtig in woordenbeeld gebracht, ik heb heel erg genoten van dit boek.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief