De meeste mensen deugen

Rutger Bregman

Geschiedenis

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede? Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst. Reacties: ‘Een indrukwekkend boek.’ – Jan Terlouw ‘Rutger Bregman sleept je mee.’ – Geert Mak ‘Of je het nou eens of oneens bent met Rutger Bregman, hij is een belangrijke stem binnen onze generatie. Fascinerend boek, lees het.’ – Tim Hofman ‘Cynici en zwartkijkers kunnen inpakken. Een heerlijk boek voor iedereen die echt realistisch wil zijn.’ – Beatrice de Graaf

Wat anderen schrijven over dit boek

Inspirerend, hoopvol. Mensbeeld-veranderend. Een schonere wereld is mogelijk en ligt veel meer binnen handbereik dan de ondergang. .... Als we ons niet langer laten vangen aan des-informatie, onheilsberichten en opruiing die alleen de media goed van pas komt. Slecht, spectaculair nieuws maakt hun aandeelhouders zoet.

Een boek met een nieuwe kijk op de mensheid, brengt nieuwe inzichten samen op een genuanceerde manier. Heerlijk verfrissend te horen dat nog mensen de negativity bias van de nieuws- en sociale media beu zijn. Want inderdaad, de meeste mensen deugen ECHT.

Eye-opener, Zwitsers zakmes in deze donkere tijden van fake news en post-truth. 1 ding heb ik meteen geleerd: Ik neem veel minder 'nieuws' in en voel me een stuk beter zonder al die sensatie.

Verrassende nieuwe inzichten over oude experimenten uit de sociale psychologie. Verademing om het samenleven eens vanuit dit perspectief te bekijken.

In één week uitgelezen!
Leest heel vlot, heel herkenbaar.
Alleen spijtig dat de verteltrant niet doorgezet is in het laatste hoofdstuk. Daardoor lijkt het (dat hoofdstuk) meer op een schoolboek sociologie...

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!