Ons soort mensen

Door Juli Zeh

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Juli Zeh heeft met ‘Ons soort mensen’ een meesterwerk geschreven. Het lijkt alsof Linda in het paradijs is beland in het dorp Unterleuten. Maar de plattelands-idylle wordt wreed verstoord wanneer een investeringsmaatschappij besluit er een windmolenpark te gaan bouwen.
Twee dorpsgenoten, een belegger en een boer, zijn bereid grond te verkopen voor een paar miljoen euro, maar dat grondgebied is nét te klein. Als Linda ook verkoopt is er wel genoeg plek. In gedachten ziet ze haar droom in vervulling gaan: eigenaar van een manege worden. Ze probeert het onderste uit de kan te halen.
Dan is er nog een doorgewinterde herrieschopper, die alles op alles zet om het windmolenpark tegen te houden. Oude geschillen steken de kop op in het dorp – hoeveel intriges kunnen de bewoners aan?
Juli Zeh ontleedt de personages meesterlijk en met subtiele humor en laat hun ware gezichten zien. ‘Ons soort mensen’ is een bestseller in Duitsland!

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Rie Bierwerts

op 09/03/2021

Zalig boek. Zo nauwkeurig beschreven personages, het lijkt of je zelf in Unterleuten woont. Actueel en geestig geschreven.

Lees meer

Door Hans Van Ham

op 11/10/2020

Dit boek lijkt me op het lijf geschreven en heeft alles in zich wat ik belangrijk vind in een verhaal. Het boek veroordeelt niet, maar zet wel een paar hedendaagse karakters tegenover elkaar en laat de lezer zien wat er daardoor in gang gezet wordt. De schrijfster lijkt wel van al haar personages te houden en geeft ze allemaal de aandacht die ze verdienen. Beter hoeft een boek echt niet te zijn.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief