Nacht van het kwaad

Door Ken Follett

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

1933. Terwijl het Derde Rijk aan een sluipende opmars begint, proberen vijf met elkaar vervlochten families zich staande te houden in de schaduw van gebeurtenissen die de wereld voorgoed zullen tekenen. In dit indrukwekkende tweede deel van de Century-trilogie zoekt een dappere nieuwe generatie zich een weg in een door oorlog geteisterde wereld.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Leen Reynaerts

op 26/06/2021

Na het uitlezen van het eerste deel, meteen naar de bib gefietst voor deel twee. Ik was sceptisch voor ik aan het boek begon: kon Ken Follett deel één wel overtreffen? Kon hij me verliefd laten worden op de nieuwe personages zonder dat de heimwee naar de vorige en oudere personages me te parten zou spelen? (Waar zelfs J.K. Rowling niet in slaagde).

Ja, dat kon hij. Meer zelfs, ik vond Daisy, Volodja en Carla zelfs nog beter uitgepuurd dan hun ouders. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, kon gewoon niet stoppen met lezen. De informatiestroom die Follett aan de lezer voerde, was soms overweldigend. Zeker naar het einde toe, waarin Berlijn wordt opgesplitst in vier sectoren en de wedloop van de atoombommen, voelde soms een beetje te oppervlakkig aan. Maar als lezer word je zo mee getrokken in het verhaal, in de levens van de personages, in hun strubbelingen met de heersende ideologieën en hun zoektocht naar hun eigenlijke levensdoel, dat het nauwelijks opvalt.

Deel drie, ik ben klaar voor je.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief