De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Portret van een zuipschuit

Door Olivier Schrauwen, Florent Ruppert, Jérôme Mulot

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Guy is een piraat. Een échte piraat welteverstaan: zonder geweten, zonder normbesef, zonder ballen. Hij is een obscuur bemanningslid, een onverbeterlijke leugenaar, een zuipschuit, een dief en een luiwammes. Kortom, Guy heeft niets, maar dan ook niets te maken met de gemiddelde piraat zoals we die kennen uit de boeken en de films. Hij is authentiek galgenaas, geen ersatz zeerover zoals die in onze cultuur zo vaak wordt opgevoerd. Tussen de schermutselingen, zeeslagen en braspartijen door doet Guy je zijn verhaal. Hoe hij achter de vrouwen aanzit, hoe hij je onder tafel drinkt, hoe hij zijn tegenstanders bij de keel grijpt. Waar blijft de rum?!

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Redactie LZWL

op 07/08/2019

"Je moet het maar doen, een verhaal ophangen aan een smerige zuiplap. Eentje zonder scrupules, hij draait zijn hand niet om voor een moord meer of minder, een lallende, vloekende hoofdfiguur. Het verhaal is knap verteld, de tekenstijl niet voor de hand liggend en heel verzorgd. Zet je schrap voor een niet-alledaagse strip die zeker indruk maakt." - Saskia De Schutter, journalist VRT NWS & stripfanaat

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief