De engelenmaker

Stefan Brijs

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

In 'De engelenmaker' van Stefan Brijs keert Doktor Victor Hoppe na een afwezigheid van bijna twintig jaar terug naar zijn geboortedorp Wolfheim, vlak bij het drielandenpunt in de buurt van Vaals en Aken. De bekrompen dorpelingen reageren argwanend op zijn komst, zeker als blijkt dat hij drie kinderen van een paar weken oud bij zich heeft: een identieke drieling met een schrikwekkende afwijking. Na enkele bijzondere genezingen wordt de dokter toch aanvaard in het dorp en gestaag groeit zijn populariteit. Zijn kinderen zijn echter zelden te zien en dat voedt de geruchten. Langzaam groeit het besef dat ze alle drie ernstig ziek zijn. Maar er blijkt meer aan de hand, niet alleen met de kinderen, ook met de dokter zelf die, gegijzeld door zijn verleden, een beslissing neemt die hem onsterfelijkheid moet bezorgen.

'De engelenmaker' is een roman vol geruchten en rumoer, gefluister en geroddel. Een verhaal over geloof en wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht, zin en onzin. Een roman waarin iedereen naar de waarheid op zoek is en uiteindelijk alleen zijn eigen waarheid vindt en gelooft.

Wat anderen schrijven over dit boek

Verrassend hoe graag ik het boek gelezen heb! Zweven tussen realiteit versus ongeloof in een beklijvend verhaal. Echt genoten!

Is een heel pakkend verhaal. Doet je nadenken over de realiteit en geeft je aparte inzichten mee. Ik heb het graag gelezen. De auteur pakt je echt mee op sleeptouw. Heel goed geschreven!

Prachtig boek, goed verhaal geschreven in een mooie stijl

Het boek heeft drie onderdelen. Deel 1 gaat over het heden, waarbij een "nanny" op de kinderen van de dokter -het hoofdpersonage- komt zorgen. In deel twee lees je over de kindertijd van de dokter en over zijn vroegere carrière. Tenslotte word je in het derde deel terug naar het heden gezogen en lees je hoe het verhaal afloopt.

De eerste twee delen vond ik persoonlijk echt geweldig. Niet enkel was de opbouw enorm spannend en kon ik het boek maar niet wegleggen, ook de schrijfstijl van de auteur kon me bekoren. De woorden waren niet te moeilijk maar de beschrijvingen waren wel tot in de details opgeschreven zodat er niets aan de verbeelding overbleef.
Daarom vond ik het dan ook jammer dan het derde deel zo bizar was. Persoonlijk vond ik de afloop van het verhaal ietwat vergezocht. Hierdoor deed het afbreuk aan de eerste twee delen...

Niettemin vond ik het een plezier om het boek uit te lezen (heb dit in één dag gedaan, goed teken!). Ook blijven er heel wat zinnen nazinderen in mijn gedachten. Het perspectief van het verhaal wordt zo geschreven alsof je effectief in het hoofd van een psychopaat zit. Toch vond ik het een rare wending aan het verhaal, vandaar de 3 sterren.

prachtig boek

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!

Geen profiel?
Ga verder met

E-mail
Facebook

Al een profiel?
Log hier in.