De engelenmaker

Door Stefan Brijs

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In 'De engelenmaker' van Stefan Brijs keert Doktor Victor Hoppe na een afwezigheid van bijna twintig jaar terug naar zijn geboortedorp Wolfheim, vlak bij het drielandenpunt in de buurt van Vaals en Aken. De bekrompen dorpelingen reageren argwanend op zijn komst, zeker als blijkt dat hij drie kinderen van een paar weken oud bij zich heeft: een identieke drieling met een schrikwekkende afwijking. Na enkele bijzondere genezingen wordt de dokter toch aanvaard in het dorp en gestaag groeit zijn populariteit. Zijn kinderen zijn echter zelden te zien en dat voedt de geruchten. Langzaam groeit het besef dat ze alle drie ernstig ziek zijn. Maar er blijkt meer aan de hand, niet alleen met de kinderen, ook met de dokter zelf die, gegijzeld door zijn verleden, een beslissing neemt die hem onsterfelijkheid moet bezorgen.

'De engelenmaker' is een roman vol geruchten en rumoer, gefluister en geroddel. Een verhaal over geloof en wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht, zin en onzin. Een roman waarin iedereen naar de waarheid op zoek is en uiteindelijk alleen zijn eigen waarheid vindt en gelooft.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Frank Eulaers

op 24/10/2020

Zeer goed geschreven, heb er van genoten, deed me terug denken aan mijn katholieke opvoeding. Een aanrader

Lees meer

Door Evelyne Diels

op 17/11/2019

Ik vind het geweldig en meeslepend hoe hij de strijd van het hoofdpersonage dat lijdt aan de ziekte van Asperger tegen de maatschappij beschrijft. Het wordt een strijd tegen zijn verleden en trauma's die resulteert in waanzin. Ondanks het feit dat het verhaal fictief is, zijn er vele aspecten die heel waarheidsgetrouw worden weergegeven en dat beschouw ik als een pluspunt. Verder gaan onderwerpen zoals de kracht van het geloof en rationalisme naadloos in elkaar over en zo wordt het denkpatroon van de jaren waarin het zich afspeelt op een fantastische manier gebracht. Tijdens het lezen komen al snel de vragen rond ethisch bewustzijn naar boven. Een boek dat je daarover laat nadenken, kan mij zeker bekoren.

Lees meer

Door Elle Wee

op 25/06/2019

Door M

op 25/01/2019

Bijzonder verhaal. Luguber ook. Het beschrijft prachtig het kleinburgerlijke leven rond het drielandenpunt. Kerk versus wetenschap. Heel goed geschreven! Ik vond het een feest om te lezen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief