De engelenmaker

Stefan Brijs

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

In 'De engelenmaker' van Stefan Brijs keert Doktor Victor Hoppe na een afwezigheid van bijna twintig jaar terug naar zijn geboortedorp Wolfheim, vlak bij het drielandenpunt in de buurt van Vaals en Aken. De bekrompen dorpelingen reageren argwanend op zijn komst, zeker als blijkt dat hij drie kinderen van een paar weken oud bij zich heeft: een identieke drieling met een schrikwekkende afwijking. Na enkele bijzondere genezingen wordt de dokter toch aanvaard in het dorp en gestaag groeit zijn populariteit. Zijn kinderen zijn echter zelden te zien en dat voedt de geruchten. Langzaam groeit het besef dat ze alle drie ernstig ziek zijn. Maar er blijkt meer aan de hand, niet alleen met de kinderen, ook met de dokter zelf die, gegijzeld door zijn verleden, een beslissing neemt die hem onsterfelijkheid moet bezorgen.

'De engelenmaker' is een roman vol geruchten en rumoer, gefluister en geroddel. Een verhaal over geloof en wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht, zin en onzin. Een roman waarin iedereen naar de waarheid op zoek is en uiteindelijk alleen zijn eigen waarheid vindt en gelooft.

Wat anderen schrijven over dit boek

Knappe schrijfstijl. Alles klopte. Straf verhaal.

Het boek 'De Engelenmaker' heeft mij zeer diep geraakt. De combinatie van wetenschap, religie en bijgeloof, die Stefan Brijs maakt in zijn werk, zetten je erg aan het denken. De duistere kant van het verhaal wordt perfect verwoord door deze fantastische schrijver. Het boek bevat een diep verborgen boodschap. Deze boodschap, vol met pijn en leed, hebben diepe sporen in mij nagelaten.
Stefan Brijs is de eerste auteur die mij met een boek heeft weten te raken. Over het algemeen ben ik geen fan van dramatische, duistere boeken, maar dit werk is werkelijk een parel. Ik raad dan ook iedereen aan om dit prachtige boek te lezen.

Wat een verhaal en wat kan lezen toch prettig zijn...

Je hebt zo van die boeken waar je al op de eerste pagina weet dat ze je gaan bevallen. Dit is er zo een. Bejubeld en bekroond. En terecht, een echte pageturner, een verhaal en een plot dat je nog niet gelezen hebt. Zo kan ik er wel meer lezen.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!