De engelenmaker

Stefan Brijs

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

In 'De engelenmaker' van Stefan Brijs keert Doktor Victor Hoppe na een afwezigheid van bijna twintig jaar terug naar zijn geboortedorp Wolfheim, vlak bij het drielandenpunt in de buurt van Vaals en Aken. De bekrompen dorpelingen reageren argwanend op zijn komst, zeker als blijkt dat hij drie kinderen van een paar weken oud bij zich heeft: een identieke drieling met een schrikwekkende afwijking. Na enkele bijzondere genezingen wordt de dokter toch aanvaard in het dorp en gestaag groeit zijn populariteit. Zijn kinderen zijn echter zelden te zien en dat voedt de geruchten. Langzaam groeit het besef dat ze alle drie ernstig ziek zijn. Maar er blijkt meer aan de hand, niet alleen met de kinderen, ook met de dokter zelf die, gegijzeld door zijn verleden, een beslissing neemt die hem onsterfelijkheid moet bezorgen.

'De engelenmaker' is een roman vol geruchten en rumoer, gefluister en geroddel. Een verhaal over geloof en wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht, zin en onzin. Een roman waarin iedereen naar de waarheid op zoek is en uiteindelijk alleen zijn eigen waarheid vindt en gelooft.

Wat anderen schrijven over dit boek

prachtig boek

Fascinerend en beklemmend verhaal.

De Engelenmaker van Stefan Brijs is een boek zoals je nog nooit gelezen hebt – en daarna ook nooit meer zult lezen, tenzij je weer van voren af aan begint. Het verhaal zit tot in de puntjes goed in elkaar, leest als een film en zet je aan het denken over de grens tussen wetenschap en religie, alsook de grens tussen realiteit en fictie. Geniaal van begin tot eind.
>> Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be

Prachtig boek dat zich afspeelt in een dorp waar mensen gissen en missen over een vreemde die zich daar vestigt.
Legt mooi bloot hoe realiteit en perceptie verschillend zijn en tot misverstanden leiden.
Wetenschap als hoogste goed in het hoofd van de plaatselijke wereldvreemde dokter, daar komen vodden van.
Heel erg genoten van dit boek.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!

Geen profiel?
Ga verder met

E-mail
Facebook

Al een profiel?
Log hier in.