De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Het puttertje

Door Donna Tartt

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden. Het puttertje is een roman met een ongekende energie en vertelkracht, waarin Donna Tartt levendige personages, betoverend taalgebruik en adembenemende spanning combineert met diepgaande bespiegelingen over liefde, identiteit en kunst. Een prachtig boek over verlies, obsessie, overlevingskracht en de meedogenloze speling van het lot. Donna Tartt is geboren in Greenwood, Mississippi. Ze studeerde klassieke talen en filosofie aan Bennington College, Vermont. Ze is de auteur van De verborgen geschiedenis en De kleine vriend. Haar werk is in meer dan dertig talen verschenen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ann Bortier

op 29/07/2021

Goed begonnen, maar vond het te langdradig naar het einde toe. Ben uiteindelijk gestopt, wat ik bijna nooit doe. Was een opluchting!

Lees meer

Door Ilse Vanblaere

op 17/04/2020

Verhaal waarin je onmiddellijk wordt meegetrokken. Top boek!

Lees meer

Door Bart Ipers

op 19/09/2019

Een prachtige combinatie van historische roman (het schilderij) en donker verhaal. Het las voor mij als een trein. Enig minpuntje: het had ook gekund in een paar 100 bladzijden minder, zeker naar het einde toe. De auteur gaat voor mij wat te diep in in het drugs- en alcoholgebruik, de zwarte roman haalt het wat te veel van het historische. Maar echt een aanrader.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief