De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Het moois dat we delen

Door Ish Ait Hamou

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert wanhopig het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Maya Anton

op 13/11/2022

Het boek Het moois dat we delen, vertelt twee verhaallijnen, namelijk die van Soumia en Luc. Het zijn twee verschillende personen met een ander leven. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is dat ze het beide moeilijk hebben met het verleden. Soumia is na een lange tijd terug thuis en heeft het zwaar door de gebeurtenissen van vijf jaar geleden. Luc leeft nog in de herinneringen van die tijd en kan het niet loslaten. Beide verhaallijnen hebben dus meer met elkaar te maken dan het op het eerste gezicht lijkt. Ish Ait Hamou heeft het boek op een simpele manier geschreven. De zinnen zijn relatief kort en er worden geen al te moeilijke woorden gebruikt. Hierdoor leest het boek heel vlot. De schrijfstijl mag dan wel simplistisch zijn, het boek zelf is emotioneel beladen. Ish heeft maatschappelijke problemen zoals discriminatie, vooroordelen en racisme er ook in verwerkt. Dit maakt het allemaal nog realistischer en aangrijpender. Het einde is niet voorspelbaar en komt hard binnen. Het leven is soms oneerlijk, hiermee word je in het verhaal geraakt. Een boek dat op veel vlakken uitschittert.

Lees meer

Door Marleen Cleppe

op 02/11/2022

Schitterend boek met pakkende problematiek!

Lees meer

Door Masanke Fofana

op 06/09/2022

Ik vond het boek ‘Het moois dat we delen’ een heel leuk boek omdat het verhaal is dat wordt opgebouwd. Je komt nog niet achter alle details aan het begin er zitten echt tips verstopt in het boek. Je komt achter alle gedachtes, gevoelens en karaktertrekken van de personages. Een heel prachtig boek met een spannende plot.

Lees meer

Door Emiel De Ryck

op 11/11/2021

Een pakkend, alles behalve rooskleurig verhaal. Ish kaart de problemen in de maatschappij aan, hij schrijft zo puur en echt, alsof het aan het gebeuren is terwijl je het leest.
Soumia heeft in de gevangenis gezeten. In het begin is het echter niet duidelijk waarom. Feit is dat haar verleden ook vandaag haar en haar familie nog parten speelt. Ze komt in contact met Luc, die ook een eigen verhaal heeft. De twee verhaallijnen komen samen… Het einde van het boek doet ons nadenken.
Het boek gaat over identiteit. Het verhaal is gevoelig, hard en intens!

Lees meer

Door Jeanne Tielen

op 19/10/2021

Een literatuurprijs zal Ish waarschijnlijk nooit krijgen, maar de inhoud van zijn verhaal is zeker het lezen waard. Toenadering kan begrip in de hand werken. Naast elkaar door leven, voedt onbegrip.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief