Zonder liefde

Stefan Brijs

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
‘Zonder liefde’ van Stefan Brijs is een prikkelende, spannende, soms geestige, vaak schrijnende roman over vriendschap, liefde, lust en bedrog, waarin iedereen er op zijn of haar manier het beste van probeert te maken – of misschien wel net niet. Paul en Ava, allebei eind twintig, ontmoeten elkaar op een precair moment in hun leven. Paul is nog van slag door zijn onverwachte scheiding, Ava heeft in haar voortdurende verlangen naar passie – voor de zoveelste keer en nu voorgoed haar vriend verlaten. Ze vinden steun bij elkaar, een noodalliantie die uitgroeit tot een hechte vriendschap, waarbij ze elkaar helpen in hun wanhopige zoektocht naar wat liefde zou moeten zijn. Paul volgt de weg van contactadvertenties, Ava laat zich leiden door haar gevoelens. Uiteindelijk komen ze tot dezelfde conclusie: liefde is niet maakbaar. Maar wat met vriendschap? Stefan Brijs zijn werk werd meermaals bekroond en is wereldwijd vertaald.

Wat anderen schrijven over dit boek

“Ze waren gewoon water en vuur. Aanvankelijk moet dat stoom hebben gegeven, maar ten slotte bleef er enkel rook over.”

Één van de mooiste zinnen uit dit boek, over vriendschap, diepe gevoelens, liefde maar ook over rouwen om verloren liefdes.

Met veel begrip en mededogen geschreven, in een gewone, dagelijkse taal, niet hoogdravend, maar zo herkenbaar.

Niet sentimenteel, maar integer en begripvol.

Kortom: ECHT

Een tijdloos, universeel verhaal over de zoektocht naar liefde in het pre-Tinder/smartphone tijdperk. Is liefde maakbaar en is een vriendschap tussen een man en een vrouw überhaupt mogelijk ? Vlot geschreven, leest als een trein. Heel herkenbaar, graag gelezen.

Quote :
“Ava was van meet af aan dol op Fjodor en dat pleitte voor haar. Als ik kijk naar de vrouwen die ik na mijn scheiding heb ontmoet, valt het me op dat wie Fjodor negeerde of afwijzend de handen in de lucht stak als hij vrolijk kwispelend kwam aangerend nooit lang in mijn leven is geweest. Hij was de barometer in mijn relaties.”

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!