Een klein leven

Door Hanya Yanagihara

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
WINNAAR KIRKUS REVIEWS BOOK PRIZE

SHORTLIST MAN BOOKER PRIZE: 'Een exceptioneel verhaal over wreedheid en de kracht van vriendschap.'

SHORTLIST NATIONAL BOOK AWARD: 'Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.'Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.'Prachtig van stijl [...] een aangrijpend verhaal. Ze trekt je, of je nu wilt of niet, beetje bij beetje een duistere wereld in en laat je aan het eind achter met op je netvlies onuitwisbare beelden van goed en kwaad.' Trouw'Een fascinerende leeservaring, ook op niveaus waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het huilen hoort erbij. De Groene Amsterdammer


Hanya Yanagihara groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met Notities uit de jungle. Een klein leven betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Frank Claeys

op 20/04/2021

Draak van een boek. De helft of meer is ballast. De personages zijn slechte karikaturen en ongelofelijk onecht, Amerikaans en vooral dwaas en idioot. Compleet overroepen. Het meest voorkomende woord in het flutboek is 'sorry'. Het is niet te geloven waarvoor zoal sorry wordt gezegd. Mijn score van 1 is nog veel te veel.

Lees meer

Door Marc Smet

op 17/01/2021

"Oef, 't is uit". Dat was mijn gedachte na het lezen van het laatste woord van de laatste paragraaf van het laatste hoofdstuk... Waarmee ik meteen mijn grootste bezwaar tegen dit boek heb geuit: het telt te veel pagina's. "Schrijven is schrappen", en in dit geval had het met een derde aantal bladzijden minder gekund. Ja, ik heb het volledig gelezen (zo'n boek heeft uiteindelijk geld gekost), maar niet altijd van harte. De ellenlange aaneenrijging van lief en leed was er soms te veel aan.
Toch hoed af voor de auteur (én voor de vertalers), want het is op zich goed geschreven. Laat u dus niet afschrikken door mijn oordeel. Maar wees voorbereid op een zware boterham.

Lees meer

Door Daan Koster

op 23/12/2020

Is Een Klein Leven tragedie-porno of hebben we hier te maken met een personage dat zoveel ellende moet doorstaan dat je als lezer niet meer verder durft te lezen? Een prachtig tragisch boek over vriendschap, trauma en pijn.

Lees meer

Door Chris Christijn

op 01/11/2020

Ik heb geworsteld om dit boek uit te lezen. Wat een opeenstapeling van ellende! Goed geschreven, dat wel, maar ik heb spijt dat ik er aan begonnen ben

Lees meer

Door Toernee Red

op 19/09/2020

Eerst kast aanleggen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief