De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Een lied voor Achilles

Door Madeline Miller

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een verhaal over goden, koningen, onsterfelijke roem en het menselijk hart.

Achilles, ‘de beste onder de Grieken’, zoon van de wrede zeegodin Thetis en de legendarische koning Peleus, is sterk, snel en onweerstaanbaar knap. Patroclus is een zachtaardige prins, verbannen uit zijn vaderland na een gewelddadig incident. Achilles neemt Patroclus onder zijn hoede en de twee jongens ontwikkelen een meer dan hechte vriendschap.
Als duidelijk wordt dat de schone Helena van Sparta is ontvoerd, worden alle mannen opgeroepen om Troje te belegeren. Verleid door de belofte van eeuwige roem sluit Achilles zich aan bij het leger, en Patrocles, verscheurd door de liefde voor en angst om zijn vriend, volgt hem. Zij weten niet dat een wreed lot hen tot het uiterste zal testen en een afschuwelijk offer zal vragen.

Een lied voor Achilles is een episch liefdesverhaal, een spannende, ontroerende en unieke hervertelling van de Ilias van Homerus.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Helene Gilis

op 18/11/2019

Dit hardstollend verhaal sleurt je werkelijk mee van het begin tot het einde. Madeline Miller’s unieke schrijfstijl weet elke lezer te ontroeren en wekt werkelijk elk gevoel bij je op. Het verhaal is bovendien op geen enkel moment te langdradig noch onrealistisch. Ook de interacties tussen de personages zijn zeer realistisch met elk karakter dat wel zijn fouten heeft. Dit maakt hen zeer veelzijdig en hierdoor kan de lezer zich hiermee zeer gemakkelijk identificeren. Bovendien betuigt het feit dat ze zich baseerde op de Ilias, nog eens van de historische correctheid van dit werk. Madeline Miller gaf een nieuwe draai aan een historisch verhaal en wist de klassieke Ilias om te toveren in een prachtige roman. Een lied voor Achilles is een ware aanrader en zal nog weken in je gedachten blijven hangen!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief