Brief aan Boudewijn

Door Walter Broeck

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Om te tonen wat er werkelijk aan de hand is, voert Walter van den Broeck de Belgische vorst naar de Koperstraat 45 in Olen. Daar groeit in de jaren vijftig de kleine Walter op. We kijken over de schouder van de koning mee naar de veranderingen die de cité en het gezin van den Broeck door elkaar schudden. Terwijl het de mensen steeds beter gaat, verdampt de saamhorigheid. In 'Brief aan Boudewijn' confronteert Walter van den Broeck zichzelf met zijn afkomst, met de sociale geschiedenis, met de verschuiving van materiële naar geestelijke armoede, met het verdriet om het verlies van vaste grond in een groep solidaire mensen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Koen Rommel

op 28/05/2021

Wel genoten van dit boek, een klassieker... Misschien wat gedateerd maar zeker nog lezenswaardig. Interessante visie op identiteit, maatschappij, België...

Lees meer

Door Julie Beyens

op 18/11/2019

Het boek ‘Brief aan Boudewijn’ gaat over de koninklijke familie, de familie van den Broeck en Olen, waar de familie van den Broeck woont. Persoonlijk vond ik het boek niet zo goed. Ik vond dat dit boek niet zo aangenaam las omdat het amper is onderverdeeld en de spelling verouderd is. Ik zelf ben een beetje een taalpurist, denk ik dan. De ‘k’ die in de plaats van een ‘c’ geschreven is, heeft een aantal keer het bloed vanonder mijn nagels gehaald.
Vervolgens de verhaallijn: het boek begint met een opsomming van gebeurtenissen van de koninklijke familie. Dit wordt gevolgd door een aantal verhalen van zogezegde ontmoetingen tussen Walter van den Broeck en koning Boudewijn. Dit is ook niets voor mij. Ik heb niets met de koninklijke familie, zoals de meeste mensen in deze tijd in België, vermoed ik.
Het was dus voor mij een hele opgave om dit boek uit te lezen.

Lees meer

Door Stien Van Herck

op 18/11/2019

Dit boek is een echte aanrader omdat je er veel van bijleert over het leven van koning Boudewijn, maar ook hoe het er in Olen aan toeging in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Alles wordt heel gedetailleerd beschreven door van den Broeck en hij past een oude spelling toe. Hierdoor word je aandachtiger en kom je in de sfeer van het boek. Een nadeel voor mij was wel dat het één doorlopende brief was, dus wanneer je het boek even aan de kant legde en er hierna weer indook, was het soms moeilijk de draad weer op te pikken. Maar ondanks dit kleine puntje van kritiek vond ik het zeker een aanrader voor iedereen, maar vooral voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leven van koning Boudewijn.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief