De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Century-trilogie - Kou uit het Oosten

Door Ken Follett

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

De Oost-Duitse Rebecca Hoffman ontdekt dat ze wordt afgeluisterd door de Stasi en doet iets impulsiefs dat haar leven onherroepelijk zal veranderen. George Jakes, zoon uit een gemengd huwelijk, bemachtigt een baan op het departement van Robert F. Kennedy, waar hij op zeer persoonlijke wijze verstrikt raakt in de strijd voor gelijke burgerrechten. Cameron Dewar moet als spion enorme risico’s nemen om zijn idealen na te streven. Dimka Dvorkin raakt als assistent van Nikita Chroesjtsjov verwikkeld in de wedloop die de VS en de Sovjet-Unie op het randje van een kernoorlog zal brengen, terwijl zijn zus Tanja een politieke rol krijgt die haar van Moskou naar Cuba en van Praag naar Warschau brengt.

Tegen de turbulente achtergrond van burgerprotesten, politieke schandalen, de val van de Berlijnse Muur, de Cubacrisis en de opkomst van de rock-’n-roll vinden deze moedige jonge mensen uit vijf met elkaar verweven families ieder hun weg door de geschiedenis.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Leen Reynaerts

op 26/06/2021

Het afsluitende deel van de Century-trilogie en meteen ook het minst. Pas op, ik heb enorm geleerd van het laatste deel van de twintigste eeuw, vooral over de VSA en het conflict met Rusland en de daaruitvloeiende Koude Oorlog. Maar de personages waren niet bijblijvend en de verhaallijn over de muziek was te geforceerd.

Lees meer

Door Greet Kesselaers

op 07/08/2019

Ook het derde deel ontgoocheld niet. Het boek van meer dan 1000 bladzijden verveelt geen moment. Het zet oo een belangrijke periode uit de geschiedenis op een rijtje.

Lees meer

Door Nina Dierckens

op 07/05/2018

De trilogie is een aanrader. Je leert vlug de vele personages kennen door de heldere schrijfstijl. Iedere verhaallijn van de vele personages is zo boeiend dat je gebeten bent om steeds maar verder te lezen. De historische, politieke achtergrond wordt in ieder boek prima beschreven. Via de levens van de personages uit verschillende landen die elkaar kruisen krijg je een inzicht in belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis.
Boek I, Val der titanen is waar je de verschillende personages en hun familie leert kennen tijdens de vooravond van WO I en hoe deze periode hun verdere leven en dit van hun erfgenamen zal beïnvloeden.
Boek II, Nacht van het kwaad beschrijft de periode van WOII en boek III, Kou uit het Westen is dan het relaas over de koude oorlog.
Als je graag spannende romans met historische achtergrond leest is deze trilogie een goede keuze.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief