Over oude wegen

Mathijs Deen

Geschiedenis

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Onder elke voetstap ligt een vorige, onder elke verharde weg een ezelpad of karrenspoor, onder elk voetpad de afdrukken van een jager of prooidier. Toch spelen de lange, doorgaande wegen van Europa geen rol in de verbeelding of de identiteit van haar bewoners. Waarom heeft de Europeaan zo’n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Op zoek naar het antwoord op die vraag volgt Mathijs Deen ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers, veroveraars en racers die hun weg hebben gezocht langs de kusten en over de rivieren en de wegen van Europa.

Van Boekelo tot Smolensk en van de eerste Europeanen tot de baronnen die rond 1900 op de openbare wegen van Europa raceten: Over oude wegen is een avontuurlijke tocht door Europa en een fascinerende reis door de tijd.

Wat anderen schrijven over dit boek

Een bundeling verhalen met telkens een weg als leidraad. Het kan gaan over hoe de mensheid zich verspreidde over de wereld, een sociale bandiet langs de Via Apia, een soldaat van Napoleon die Rusland overleefde, rondzwervende toneelspelers, een autoracer rond 1900, .... Telkens een mooi verhaal maar er ook een wetenschappelijke terugkoppeling bij.

Een mooie reis over wegen en door de geschiedenis. Leerrijk en het leest erg vlot door de persoonlijke verhalen.
Ik vond het eerste deel boeiender dan de tweede helft.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!