De droogte

Jane Harper

Thriller en Detective

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter.

Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.

'Een van de meest verbluffende debuten die ik ooit gelezen heb. Elk woord is zo goed als perfect.' - DAVID BALDACCI

Wat anderen schrijven over dit boek

"Vakantietijd is voor mij thrillertijd. Jane Harper heeft nét haar derde thriller uit. Maar ik heb vooral genoten van haar debuut. ‘De droogte’. Die teistert het fictieve Australische plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Het wordt er nog ondraaglijker als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Het lijkt erop dat Luke z’n vrouw en zoontje vermoord heeft en daarna zelfmoord pleegde. De baby heeft het drama overleefd... Elk woord is perfect. Je voelt de verzengende hitte uit elke pagina komen. Je wordt ongemakkelijk van het verhaal maar kan het niet opzijleggen. De perfecte pageturner voor een lange hete zomerdag."
- Heidi Lenaerts over “De droogte” van Jane Harper

Is een mooi boek, maar het verhaal kan niet op tegen de kwaliteit die ik meer terugvind in de literaire detectives van Deon Meyer! Goed verhaal maar mis diepgang

Een schitterende thriller, een echte pageturner. Een verhaal dat je niet loslaat en maakt dat je blijft lezen en tot het allerlaatste woord geboeid blijft.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!