De achtste dag

Door Annemarie Haverkamp

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In een verlaten grenslandschap aan een rivier woont timmerman Egbert met zijn gehandicapte zoon Adam, voor wie hij alleen de zorg draagt nadat zijn vrouw Emma is overleden. Wanneer Egbert hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, moet hij noodgedwongen nadenken over de toekomst van zijn zoon. Adam is volledig van hem afhankelijk, en Egbert heeft zijn vrouw beloofd hem nooit alleen te laten. Als hij tegen beter weten in de opdracht aanneemt om een houten trap te maken, geeft hij zichzelf zeven dagen de tijd om een beslissing te nemen over hun lot.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Redactie LZWL

op 26/12/2019

Chantal Pattyn over 'De achtste dag':

Er zijn van die boeken waarin geen woord te veel staat. Net door die magerzucht is De achtste dag een roman die naar je keel grijpt. Alles staat ten dienste van het verhaal. Dat beschrijft zeven dagen uit het leven van weduwnaar en timmerman Egbert en zijn zwaar andersvalide zoon Adam. De vader is terminaal, de zoon kan niet zonder hulp. Die situatie vraagt om bruuske beslissingen. In dit boek wordt niet veel gesproken. In dat dunbevolkte gebied in Holland zwijgt men. Ook nadat de scheepswerf failliet werd verklaard. Ondertussen blijft de natuur overweldigend. Een prachtig debuut. Terecht bekroond met een Bronzen Uil.

Lees meer

Door Eva De Smet

op 16/10/2019

Aangenaam om te lezen.
Mooi opgebouwd naar een verrassend einde.
En voor de rest kan ik me aansluiten bij wat Els Deveuster schrijft over dit boek.

Lees meer

Door Els Deveuster

op 26/07/2019

Een vlot lezend boekje dat tot nadenken stemt. Als je tijd hebt lees je het in een dag uit.
Subtiel bouwt de auteur een spanning op. Het verhaal nam mij direct mee, je weet van in het begin waarmee de hoofdpersoon worstelt maar brengt hij zijn plan tot uitvoering ?
Een verrassend open einde waarmee je als lezer je nog blijft afvragen, ..... .

"Statistisch gezien was de kans vast honderd procent dat je tegenslag te verwerken kreeg in het leven, maar sommigen kregen wel een onevenredig grote portie. De Kwellingen van Adam en Emma hadden hem bij de wortels beschadigd. (...) Nu was er een ziekte in hem geslopen die zijn stam deed splijten."

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief