De achtste dag

Annemarie Haverkamp

Fictie

5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
In een verlaten grenslandschap aan een rivier woont timmerman Egbert met zijn gehandicapte zoon Adam, voor wie hij alleen de zorg draagt nadat zijn vrouw Emma is overleden. Wanneer Egbert hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, moet hij noodgedwongen nadenken over de toekomst van zijn zoon. Adam is volledig van hem afhankelijk, en Egbert heeft zijn vrouw beloofd hem nooit alleen te laten. Als hij tegen beter weten in de opdracht aanneemt om een houten trap te maken, geeft hij zichzelf zeven dagen de tijd om een beslissing te nemen over hun lot.

Wat anderen schrijven over dit boek

Een vlot lezend boekje dat tot nadenken stemt. Als je tijd hebt lees je het in een dag uit.
Subtiel bouwt de auteur een spanning op. Het verhaal nam mij direct mee, je weet van in het begin waarmee de hoofdpersoon worstelt maar brengt hij zijn plan tot uitvoering ?
Een verrassend open einde waarmee je als lezer je nog blijft afvragen, ..... .

"Statistisch gezien was de kans vast honderd procent dat je tegenslag te verwerken kreeg in het leven, maar sommigen kregen wel een onevenredig grote portie. De Kwellingen van Adam en Emma hadden hem bij de wortels beschadigd. (...) Nu was er een ziekte in hem geslopen die zijn stam deed splijten."

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!