Het meisje in de trein

Door Paula Hawkins

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
VN Thriller van het jaar 2015

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

'Wat een personages, wat een setting, wat een boek! Het is Alfred Hitchcock voor een nieuwe generatie.' - Terry Hayes, auteur van Ik ben Pelgrim

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jasper Lazou

op 06/03/2021

Dit boek is in het algemeen zeer goed. Het boek heeft ook niet voor niets The Goodreads Choice Award gewonnen voor beste mysterie en Thriller. Ik heb ook heel hard genoten van dit boek.

Dit boek begint een klein beetje traag. Omdat op het begin vaak hetzelfde gebeurt, maar dat verandert heel snel. Als het verhaal dan ook eenmaal echt begint stopt het niet meer, het hoofdpersonage komt steeds achter meer en meer uit haar verleden. Dit boek toont ook heel mooi de emoties van de verschillende personages, heel weinig personages zijn oppervlakkig. Je kan ook mooi de verschillenden kanten zien van de gebeurtenissen die plaatsnemen in het boek, je kijkt door de ogen van bijna alle personages. Ook spelen ze in het boek heel mooi met de tijd. Je krijgt bijvoorbeeld meerdere flashbacks. Daardoor kan het soms wel eens ingewikkeld worden, maar hoe meer je verder leest hoe beter je het dan gaat begrijpen.

Ik raad dit boek echt wel aan iedereen aan die houdt van een goed mysterie. Als je niet houdt van boeken met iets wat serieuzere onderwerpen zoals verslavingen of depressie zou ik dit boek niet lezen. Maar in het algemeen is dit een top boek.

Lees meer

Door Karen Steyaert

op 21/11/2020

Elke ochtend neemt Rachel op hetzelfde uur de trein. Als deze trein halt houdt aan een sein, kijkt ze naar het huis van Megan en Scott. In Rachel haar perceptie heeft dit koppel het ideale leven samen. Op een dag ziet ze iemand anders dan Scott bij Megan staan, dit verandert het leven van verschillende personen, als blijkt dat Megan plots verdwenen is. Rachel laat het hier niet bij en stapt naar de politie met haar verhaal... was dit wel een goed idee? Ze raakt vast in het web dat al deze personen verbindt...
Spannend verhaal met een verrassende wending op het eind van het boek. 
De beschrijving van alles is zo goed, dat je volledig meegaat in het boek, je wil blijven lezen.
Een boek dat ik zeker zou aanraden.

Een toppertje!

Lees meer

Door Febe Peeters

op 05/11/2020

Het verhaal wordt voornamelijk verteld via het perspectief van Rachel, een bedrogen vrouw met een drankprobleem en depressie als gevolg. Wanneer Megan vermist wordt krijgt het verhaal plots een wending waardoor je nieuwsgierig bent naar de afloop. Het verhaal speelt hard in op je emoties doordat de auteur de gevoelens zeer specifiek beschrijft. Zo zorgt hij ervoor dat we medelijden krijgen voor Rachel. De verhaallijn wordt op een speciale, beetje moeilijke manier gebracht. De auteur wisselt regelmatig van vertelperspectief waardoor we eenzelfde situatie door verschillende personages horen vertellen. Deze manier van schrijven zorgt ervoor dat je in de huid van een personage kan kruipen en je helemaal kan inleven.

Lees meer

Door Kato Nicasi

op 18/11/2019

Het meisje in de trein is een fantastische thriller! De manier waarop Paula Hawkins dit verhaal neerschrijft is ongelofelijk. Ze weet van begin af aan de aandacht te trekken, doordat ze het verhaal begint met een vooruitwijzend alinea. Je staat te popelen om verder te lezen.

Eén van de reden waarom dit een goed boek is, is omdat je je makkelijk kan identificeren met de gebeurtenissen. Dit komt doordat Hawkins gebruik maakt van herkenbare thema’s zoals echtscheiding, drankproblemen, partnergeweld… Daarnaast worden de personages levensecht voorgesteld en lezen we het verhaal vanuit drie verschillende perspectieven. Dit laatste zorgt ervoor dat je het verhaal benadert vanuit de drie verschillende standpunten. Hierdoor zit je heel het verhaal met twijfels, maar je begrijpt wel hun manier van denken en je creëert sympathie voor hen.

Een andere reden waarom dit boek een echte aanrader is, komt doordat ik de schrijfstijl briljant vind. Hoewel het verhaal op geen enkel moment nagelbijtend spannend was, voelde ik een zekere onderhuidse spanning. Het is een meeslepend verhaal dat je niet zomaar kan wegleggen.

Lees meer

Door Erika Bonte

op 27/07/2019

Leest als een trein! Zeer goede thriller! Enorm van genoten. Ook verrassend dat de hoofdpersonage niet zo een voorbeeld is, maar met problemen kampt die in onze maatschappij niet aanvaardbaar noch bespreekbaar zijn.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief