De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Het complot van Laken

Door Johan Op de Beeck

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Hitler heeft België bezet. Leopold III wil in het land blijven. De koning flirt met het nazisme, maar dat zint de Belgische regering in ballingschap in Londen niet. Zij wil de vorst naar Londen doen overlopen. De Belgische geheim agent Jef Van Hooff moet Leopold III in Laken een geheime boodschap bezorgen. Hij is in het gezelschap van een vrouwelijke spion, een dubbelagent. Tijdens zijn levensgevaarlijke missie zitten de nazi's hem op de hielen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door maite mols

op 13/11/2021

Het complot van Laken een boek dat me aantrok door mijn interesse voor geschiedenis. Ik heb geen spijt van mijn aankoop. Een spannend boek met een prachtige verhaallijn. In het begin was het een beetje zoeken door de situatie die op zich al complex is en de vele personages die aan bod komen. Eens ik dit had gevonden las het boek als een trein. Een echte page turner. Prachtige schrijfstijl en duidelijk opgebouwd. Een echte aanrader!

Lees meer

Door Jean De Grim

op 21/09/2020

Een echte pageturner.
Ben sowieso grote fan van Johan Op de Beeck.
Hij maakt geschiedenis meer dan boeiend.

Lees meer

Door Maria Teunckens

op 27/03/2020

Spannend en leerrijk boek!

Lees meer

Door Johan De Brauwer

op 28/02/2020

Echt een aanrader over het politieke conflict rond koning Leopold III! De koning beschouwde het als zijn persoonlijk prerogatief om het leger aan te voeren en beslissingen zomaar te nemen, terwijl de regering het er bij hield. Ook andere historische weetjes worden aangehaald, soms eventjes geromantiseerd. Dit boek is spannend en leest vlot. Het is een knappe historische thriller. Het boek heeft me geboeid van het begin tot het einde.

Lees meer

Door Rudy BLOM

op 26/01/2020

De auteur gekend voor zijn non-fictie boeken o.a. Napoleon en De Zonnekoning begeeft zich hier op het pad van de historische thriller. Hij is met verve geslaagd! Dit lijvig boek verveelt niet en steeds blijft de spanningsboog aangespannen. Dit boek mag zeker in concurrentie gaan met de boeken van Philip Kerr. Graag nog meer van dat!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief