Wat anderen schrijven over dit boek

Door Dries Mols

op 17/11/2019

De terugkeer van de koning is het 3de boek van de trilogie in de ban van de ring. Het werd geschreven door John Ronald Reuel Tolkien. Hij schreef de boeken als een vervolg op zijn eerdere werk, The Hobbit. Het doel was om iets meer uitleg te geven over Midden-Aarde, de wezens die er leefden en hoe het zou aflopen met de Ring.


Ten eerste vond ik dat ik mezelf goed kon identificeren met de personages en me kon inleven in het boek, dit was omdat de auteur(J.Tolkien) een zeer gedetailleerde beschrijving geeft van elk personage en de wereld rondom hem.
Dit boek vormt(vind ik) een autonoom geheel met de eerste 2 boeken. De terugkeer van de koning heeft een chronologische opbouw en alles in dit boek hangt goed en logisch samen. In dit boek wordt er namelijk naar een climax gewerkt: het vernietigen van de betoverende ring.
Daardoor vind ik dat het boek zeer meeslepend en spannend is waardoor je telkens weer wilt weten wat er op de volgende pagina staat. Als laatste is dit boek een zeer waardevol onderdeel van het werk van de auteur in deze trilogie van in de ban van de ring. Dit vind ik omdat in dit deel de climax bereikt wordt en de trilogie beëindigd wordt.


Kort gezegd is dit één van de beste boeken ooit geschreven en een echte klassieker. Het is dus een fantastisch boek voor op ieders bucketlist!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief