Rich People Problems

Door Kevin Kwan

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Het derde en laatste deel van de hilarische Crazy Rich Asians-trilogie

Voor de fans van Lauren Weisberger en Sophie Kinsella

‘Kwan weet hoe je een guilty pleasure schrijft. Dit boek is buitensporig, overvloedig en absoluut verrukkelijk.’ The New York Times

Als Rachel Chu, docent economie aan de Universiteit van New York, haar collega Nicholas Young ontmoet, ziet ze in eerste instantie niets  in hem. Rachel is zelf een ABC – een American-born Chinese – en heeft geen interesse in een relatie met een Aziatische man. Maar deze charmante geschiedenisprofessor blijkt toch wel erg goed bij haar te passen...

Als Nicholas Young hoort dat zijn oma op sterven ligt, haast hij zich naar haar toe. Maar hij is niet de enige. Van over de hele wereld trekken leden van de Shang-Young-clan naar Singapore. Binnen de kortste keren verandert de familievilla in een web van intriges en onderhuidse spanningen. Want hoewel iedereen beweert te zijn gekomen om hun matriarch de laatste eer te bewijzen, weet Nick wel beter: de jacht op het familiefortuin is geopend!


De pers over Crazy Rich Asians

‘Een ongelooflijk geestig debuut over drie superrijke Chinese families. Een fantastische roman.’ Hebban.nl

‘Fris, levendig en hilarisch. Een culturele mijlpaal.’ The Wall Street Journal

‘Een grappige, extravagante en spectaculaire komedie.’ The Guardian

 

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Leen Reynaerts

op 26/06/2021

Het laatste deel in de trilogie van Crazy Rich Asians, een serie waarvan ik het eerste boek geweldig vond, het tweede boek minder en het derde deel nog minder.

Hoe komt dit?

Ten eerste, de schrijfstijl van Kwan wordt slordiger. Hij strooit zo kwistig rond met onnodige luxueuze beschrijvingen en een te veel aan informatie van kledingmerken en exuberante details, dat het voor de lezer te verleidelijk is om te beginnen te scannen in de tekst, op zoek naar de relevante zaken in het verhaal. De proloog voelde geforceerd aan en verloor haar betekenis zodra die was afgelopen. Waarom was dit nodig om het verhoor vooruit te stuwen?

Ten tweede, de vaart. Waar het eerste deel goed vooruit ging, verliep het derde deel bijna in slakslowmotion. Op een bepaald moment zat je gewoon te wachten totdat Su Yi de pijp uitging - sorry, Su Yi -. Het idee dat Nicky, saaiste hoofdpersonage ooit, het geweldige Tyersall Park ging redden, stond al sinds deel 1 in de sterren geschreven en mijn ogen vielen bijna toe in Nicks warrige zoektocht naar zijn redding. Veel van de elementen - zoals Thailand, Kitty Bing die opeens een bocht van 180° maakt, het nodeloze geoever over het adelijk maken van Colette Bing (waarom kon Kwan haar niet in het begin van het verhaal al laten vertrappelen door een hogere diersoort) en niet te vergeten het opeens betrekken van Ping Lei en Alistair, die het hele verhaal nauwelijks aan bod zijn gekomen - kwamen letterlijk uit het niets vandaan. Het einde was een rommeltje en rammelde langs alle kanten.

En tot slot, de personages. Het lijkt alsof Kwan zijn eigen personages niet kent. Astrid Leong die compleet gelukkig is met een leventje op een afgelegen eiland, samen met Charlie Wu. Topkoppel, maar hallo? Hoe zit het met hun kindertjes? Rachel die volledig afhankelijk wordt van haar man. Kitty Bing die risico's neemt en zo anders is dan in het tweede boek. Het enige personage dat een beetje interessant was, was Su Yi, en zij was al halverwege het verhaal dood.

Dat zegt genoeg.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief