Jij bent, dus ik ben

Door Alain Mahjoub

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Waar komt het onbehaaglijke gevoel vandaan dat zoveel mensen ervaren in onze samenleving? Leven we te snel? Maken we verkeerde keuzes? Of gaat het om een botsing tussen wat wij diep in onszelf willen en wat het moderne leven ons oplegt: stress, consumptie en permanente beschikbaarheid? De evolutie heeft ons miljoenen jaren gevormd om te leven en denken als leden van een groter geheel, een familie, een gemeenschap. De laatste twee eeuwen zijn we veranderd in ontwortelde individuen, die worstelen met eenzaamheid, ongelijkheid en ecologische problemen. Het verlangen groeit om, net als tijdens de verlichting, de zaken helemaal anders aan te pakken. Alain Mahjoub gaat op zoek naar wat echt belangrijk is in het leven en houdt een pleidooi om het samenleven aan te passen aan de menselijke aard en behoeften – en niet andersom. Alain Mahjoub werkt als arts in het AZ Diest en is tevens psychotherapeut. Als kind van een gemengd huwelijk was hij vanaf de eerste rij getuige van culturele verschillen tussen Marokko en Vlaanderen. Dat was de start van een gepassioneerde zoektocht naar de complexe menselijke natuur en hoe de samenleving hier al dan niet op inspeelt. Hij is medeoprichter van Safe Space, een organisatie die jongeren actief wil ondersteunen en empoweren.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Willie van Peer

op 24/01/2021

Dit boek is speciaal. De korte inhoud ervan lees je hierboven, en die vormt een goede samenvatting. Maar als het daarom gaat, dan hoef je nu dat boek niet meer te lezen, natuurlijk. Nee, je moet het niet lezen om die korte inhoud, ook niet zozeer voor de thema's. Als er iets is wat ik in dit boek apart vond, is het de dynamiek die de auteur aan de dag legt, hoe hij je op sleeptouw neemt, een 'drive' die je niet vaak vindt.

Je leest dit in één adem uit, omdat je er niet tegen kunt verzetten: open het boek, en voor je het weet heb je het niet alleen uit. Je ben een stuk wijzer geworden, en vooral: als je de inhoud ter harte neemt, ook een stukje dichter bij het geluk!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief