Theater

Jan Smets

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Op een koude maandagochtend, net voor kerst, wordt het dode lichaam van Albert Leblanc aangetroffen in zijn villa in Sint-Martens-Latem. Vermoord. In geen tijd staat de Gentse beau monde in rep en roer. ‘De zilveren vos’, zoals Leblanc genoemd werd, was een hoogstaande advocaat en een graag geziene gast op culturele evenementen. Wie wilde hem uit de weg ruimen en waarom? Hoofdinspecteur Steve Stern staat voor een raadsel en dat wordt er niet beter op als hij weduwe Julie Leblanc ontmoet, die in hem een verloren gewaand vuur doet opflakkeren. Stern ontdekt al gauw dat dit de gevaarlijkste zaak uit zijn carrière wordt.

Wat anderen schrijven over dit boek

Wat een heerlijke whodunit. De spanning nam mij van in het begin van het boek mee tot het einde, de onverwachte ontknoping.

Het boek leest vlot weg en de dialogen zijn in Vlaamse spreektaal geschreven.

Extra leuk is dat de roman zich voornamelijk afspeelt in Gent en Sint-Martens-Latem met veel verwijzingen naar straatnamen en plaatsen in Gent.

We volgen vooral hoofdinspecteur Steve Stern mee, die belast is met het onderzoek. Een heel menselijk en daardoor heel geloofwaardig personage.

Ik kijk uit naar een vervolg. Misschien is wel een nieuwe misdaadreeks geboren en dit keer van Gentse bodem. Van mij mag het.

Mooi debuut, vlot geschreven. Spanning is constant aanwezig. Hoofdpersoon Steve Stern is iemand die met zichzelf overhoop ligt en niet altijd gemakkelijk te vatten is in zijn opsporingsonderzoek. Waarschijnlijk komt er nog een vervolg...

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!